Orasul Istanbul promoveaza reciclarea, oferind bilete contra plastic pe mijloacele de transport

PNL

Sticle din plastic si doze de racoritoare in schimbul unui credit pentru transportul public. Aceasta este oferta pe care Primaria din Istanbul a lansat-o recent pentru a promova reciclarea, apeland direct la buzunarul consumatorilor, relateaza vineri EFE, informeaza AGERPRES.

Primele trei masini de reciclare au inceput sa functioneze intr-o statie de metrou, unde pot fi introduse cutii de bauturi racoritoare si sticle din plastic de diferite dimensiuni.

Pentru 20 de cutii se primeste un credit in valoare de 80 centi de euro, pretul unei singure calatorii.

Consumatorii pot introduce sticle din plastic si cutii din metal in acelasi aparat in care isi incarca si abonamentul de transport ce poate fi folosit pe autobuz, metrou, sau tramvai in orasul Istanbul.

Cu cat sunt introduse mai multe sticle sau cutii cu atat creditul primit va fi mai mare pentru a putea fi incarcata cartela.

“Cu aceste masini inteligente si departamentul nostru de gestionare a deseurilor putem contribui la protejarea mediului”, a anuntat Primaria intr-un comunicat.

Autoritatile preconizeaza sa-i premieze pe cei care recicleaza cel mai mult in decurs de un an, oferindu-le calatorii gratuite si bilete la evenimente culturale.

Initiativa incearca sa promoveze reciclarea, in fata cifrelor alarmante inregistrare de Turcia, unde fiecare persoana genereaza anual 90 de kilograme de deseuri din plastic, in timp ce media in Uniunea Europeana este de 72 de kg de persoana.

Proiectul se afla inca in faza preliminara prin introducerea celor trei dispozitive, desi Primaria preconizeaza sa instaleze alte 20 pana la sfarsitul anului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1