Orasul Roma, in pragul falimentului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Orasul Roma, puternic indatorat, se afla in pragul falimentului, dupa respingerea de catre parlament a unui ajutor financiar, provocand o adevarata bataie de cap pentru noul premier italian Matteo Renzi, relateaza joi AFP citata de Agerpres.

Primarul Romei, Ignazio Marino, a amenintat cu suspendarea tuturor serviciilor municipale, daca nu va fi gasita o solutie.

”Nu voi fi un nou Nero”, a afirmat primarul, facand aluzie la teribilul imparat roman care canta la lira in timp ce-si privea orasul incendiat.

Marino, primar al Romei doar de la alegerile din iunie 2013, se confrunta cu un deficit bugetar de 816 milioane de euro. Orasul ar putea fi plasat sub tutela administratiei daca nu va reusi sa-si acopere deficitul prin masuri drastice.

Primarul a reamintit ca Renzi, de centru-stanga si fost primar al Florentei care a fost recent investit premier de catre parlament, a promis sa adopte masuri urgente pentru a ajuta capitala.

”Roma a irosit bani timp de decenii. Nu vreau sa cheltuiesc niciun singur euro care sa nu fie bugetat”, a declarat Marino, dupa criticile din partea Ligii Nordului, un partid din opozitie apropiat extremei-drepte care a contribuit la respingerea documentului ce ar fi permis injectarea de bani in vistieria orasului.

Documentul ar fi permis finantarea de la stat, compensand cheltuieli suplimentare generate de rolul Romei de capitala, de enormul aflux turistic si de numeroasele manifestatii nationale.

Alte orase, confruntate si ele cu importante dificultati financiare, nu considera acest ajutor echitabil.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole