Orban: Adoptarea bugetului de stat pana la finele anului, extrem de importanta

home camp2
home camp2
home camp2

Premierul Ludovic Orban a declarat, marti, ca este extrem de important ca bugetul de stat si bugetul asigurarilor de stat pentru anul viitor sa fie adoptate pana la finalul acestui an, informeaza AGERPRES.

“N-am discutat acest lucru, decat ca am discutat cu colegii din Guvern, din partid si cu parteneri din coalitie ca este extrem de important ca bugetul sa fi aprobat pana la sfarsitul anului. Povestea asta cu amanarea pana in martie a adoptarii bugetului numai pentru a nu declansa noi cheltuieli de investitii… Deci, toate autoritatile locale, toate firmele, toti cetatenii trebuie sa cunoasca prevederile legii bugetului de stat si a legii bugetului asigurarilor sociale pana la sfarsitul anului, astfel incat sa-si adapteze actiunea.

Autoritatile locale trebuie sa-si adopte bugetele intr-un termen cat mai scurt, astfel incat sa poata sa declanseze toate proiectele de investitii pe care le-au planificat pentru 2020. (…) De asemenea, firmele sa-si adapteze politica firmei. De asemenea, fiecare cetatean, mai ales angajatii din sectorul public, persoanele care au pensii sau care au alte forme de ajutor trebuie sa stie foarte clar la ce venituri trebuie sa se astepte in cursul acest an”, a afirmat Orban, intrebat daca este posibil ca bugetul pentru 2020 sa fie adoptat prin angajarea raspunderii de catre Guvern.

Premierul a dat asigurari ca proiectul de buget va fi gata pana la 15 decembrie la nivelul Ministerului de Finante.

“Va fi gata. Ministrul Finantelor a inceput a si lucrat in paralel proiectul de buget numai ca noi a trebuit sa aprobam pe repede OUG privind rectificarea bugetara (…) va fi gata la termen”, a declarat Orban.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *