Orban, anunt despre data alegerilor locale

Prim-ministrul interimar, Ludovic Orban, a declarat luni ca alegerile locale vor avea loc cel mai probabil pe data de 14 iunie, informeaza AGERPRES.

“31 mai si 7 iunie sunt sarbatori crestine. Sunt Rusaliile si ar fi o impietate fata de crestini sa stabilim data alegerilor pe 31 mai si pe 7 iunie. Ca atare, cel mai probabil, alegerile vor fi aproximativ in jurul datei de 14, maximum 21, plecand si de la juramintele depuse de autoritatile locale, care de regula au fost depuse cam dupa 20 iunie, in 2016.

Deci, daca sunt alegerile pe data de 14, mi se pare o data super-rezonabila. In mai nu putem organiza decat pe 24 mai. Sigur ca eu m-as bucura sa organizam pe 24 mai, pentru ca aniversam 145 de ani de la infiintarea PNL. Dar trebuie sa cantarim foarte bine derularea tuturor procedurilor, pentru ca sunt proceduri pre-electorale care trebuie realizate: strangerea de semnaturi… Cel mai probabil data e de 14 iunie si mi se pare rezonabila data”, a aratat premierul, prezent la Adunarea generala a Asociatiei Comunelor din Romania.

El a reiterat ca obiectivul PNL este convocarea alegerilor anticipate, deoarece este “foarte greu de mentinut o relatie normala” intre Guvern si un Parlament care “este in stare sa voteze orice daca isi imagineaza ca lucrul acesta poate sa aduca voturi suplimentare”.

Totodata, a apreciat ca ar fi de preferat ca alegerile locale si cele parlamentare sa se desfasoare la date cat mai apropiate.

“Termenul constitutional in care trebuie respinse doua guverne este de 60 de zile. Noi am demarat procedura pe 10 februarie. Termenul expira pe 10 aprilie. In cazul in care pe 11 aprilie presedintele Romaniei poate sa dizolve Parlamentul, in urma indeplinirii conditiilor constitutionale, alegerile pot fi organizate aproximativ in jurul aceleiasi date (cu alegerile locale, n.r.). Trebuie analizat foarte bine contextul constitutional. A fost o decizie a Curtii Constitutionale privitoare la acest subiect si trebuie sa analizam contextul constitutional. Dar e bine macar sa fie cat mai apropiate, astfel incat sa faca o singura campanie electorala”, a spus el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. crasneanu eugen

    07 iunie este data perfecta pentru ca satenii merg la biserica si apoi la votare fiind Rusaliile, la fel studentii pot merge acasa sa voteze fiind 2 zile libere

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1