Orban: Aseara m-am intors in Guvern si nu am gasit pe nimeni; trebuie schimbat modul de lucru

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri ca trebuie schimbat modul de lucru la Palatul Victoria, el precizand ca este important sa fie demarata ”procedura de curatare a institutiilor publice”, informeaza AGERPRES.

„Aseara, m-am intors la ora 9,30 (21,30 – n.r.) in Guvern si nu am gasit pe nimeni. Trebuie sa inteleaga lumea ca trebuie schimbat modul de lucru si ca, atata timp cat ministrul sau premierul munceste, orice om care este chemat sa isi achite si sa isi atinga obiectivele care sunt stabilite trebuie sa fie la munca. Trebuie schimbat ritmul de lucru si sa se inteleaga ca suntem in serviciul cetateanului si ca fiecare angajat al oricarei institutii publice are aceasta obligatie de a rezolva toate problemele pe care le are de rezolvat”, a spus premierul, la inceputul sedintei Executivului.

Acesta le-a transmis membrilor Cabinetului sa pastreze in ministere doar oameni competenti, aratand ca este foarte important sa fie demarata ”procedura de curatare a institutiilor publice”.

”Dati drumul la audit si fiti pregatiti dupa adoptarea ordonantei de urgenta pentru noi hotarari de Guvern de organziare a oricarui minister in parte. Ganditi structuri suple, pastrati doar oamenii competenti, doar oamenii care sunt dedicati interesului public, oamenii care intr-adevar vor sa participe alaturi de noi la aplicarea programului de guvernare. Cine e lenes, cine s-a obisnuit sa isi ia leafa fara sa faca nimic va trebui sa plece, mai devreme sau mai tarziu”, a spus Orban.

El le-a solicitat ministrilor sa opreasca toate „simulacrele de concursuri” la care s-a dat drumul, pe ultima suta de metri, de Guvernul Dancila.

„Domnule ministru de Externe, va rog sa analizati cu mare atentie modul in care au fost facute numirile pe pozitiile diplomatice de consul general, de consul si sa verificati in ce masura s-au indeplinit conditiile legale, sa ii rechemati imediat pe aceia care au fost numiti fara sa aiba nicio legatura cu diplomatia si cu misiunile pe care trebuie sa le exercite personalul diplomatic”, a cerut Orban.

Premierul a mentionat ca trebuie deblocate marile proiecte si accelerate procedurile pentru finalizarea lor, pentru a nu se pierde niciun euro din resursele financiare care sunt puse Romaniei la dispozitie de la nivel european.

„Este foarte important sa demaram procedura de curatare a institutiilor publice de aceia care au ocupat functiile de d

emnitate publica si care nu si-au exercitat functiile asa cum ar fi trebuit. Pot sa va spun ca deja am inceput sa semnez decizii si astept sa fac febra musculara de la semnat decizii de demitere a secretarilor de stat, a consilierilor de stat, secretarilor generali si a celorlalte categorii de functii care depind de ministru si de premier, pentru ca trebuie sa readucem competenta, profesionalismul, integritatea, in fruntea institutiilor publice si sa terminam odata cu pilaraia, cu nepotismul. Am semnat ieri niste decizii… baiatul lui, baiatul lui, baiatul lui si asa mai departe”, a aratat premierul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2