Orban: Asteptam ca Ponta sa ceara demisia ministrului Darius Valcov, daca este consecvent

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic OrbanPrim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, sambata, la Sinaia, ca asteapta ca premierul sa ii ceara demisia ministrului Finantelor, Darius Valcov, urmarit penal pentru trafic de influenta, aratand ca, astfel, Victor Ponta ar fi consecvent fata de afirmatiile sale anterioare.

“Trebuie sa faca Ponta ce a spus. Daca va aduceti aminte, (…) a spus ca “daca incepe urmarirea penala impotriva mea, imi dau demisia din functie si acest lucru este valabil pentru orice ministru din Guvern”. Asteptam ca Ponta sa ii ceara lui Valcov sa isi dea demisia din functia de ministru, daca este consecvent. Sigur ca nu este consecvent. Ponta este mincinos (…)’, a declarat Orban.

In ceea ce priveste pozitia sefului Executivului fata de senatorul Dan Sova, liderul PNL a punctat relatia mai veche dintre acesta si Victor Ponta.

“In privinta lui Sova, ce sa faca domnul Ponta cu Sova, atat timp cat a fost un beneficiar de pe urma relatiei cu Sova, castigand vreo 4 miliarde jumate in 2007, si 7 miliarde 400 de milioane in 2008 in pozitia de senior partner la firma lui Sova, exact in perioada in care domnul Sova avea contracte la complexele energetice…”, a spus Orban.

In context, prim-vicepresedintele PNL a aratat ca liberalii nu vor bloca in Parlament demersurile justitiei, pozitia partidului fiind “in favoarea” acestora, in timp ce PSD si “aliatii sai” fac “zid” in jurul celor care sunt cercetati pentru fapte de coruptie.

“Pozitia noastra constanta (va fi — n.r.) in favoarea demersurilor care sunt facute de justitie. Noi nu impiedicam infaptuirea justitiei. Orice parlamentar, orice ministru care este cercetat penal — noi nu impiedicam in Parlament derularea anchetei penale. (…) La votul in privinta lui Laszlo Borbely, am avut 90 de deputati prezenti care au votat (…) majoritatea zdrobitoare au votat la vedere, in timp ce coalitia majoritara a avut in sala aproape 200 de oameni. Din 200 de oameni, nu s-au inregistrat nici macar 40 de voturi pentru inceperea urmaririi penale. Asta este atitudinea PSD-ului si a aliatilor fata de justitie. Ei s-au intors de fapt la vechiul narav in care fac zid in jurul celor care sunt cercetati pentru fapte de coruptie’, a mai declarat Ludovic Orban.

Orban a participat, sambata, la Sinaia, la evenimentul “Scoala de pregatire politica ‘Politici liberale in sprijinul familiilor din Romania'”.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2