Orban: Avem cea mai mare evaziune si cel mai mic grad de colectare al TVA din UE

Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri ca Romania are cea mai mare evaziune si cel mai mic grad de colectare al TVA din Uniunea Europeana, insa nivelul de 19% este unul rezonabil, informeaza AGERPRES.

„Suntem tara care avem cea mai mare evaziune pe TVA. Avem cel mai mic grad de colectare de TVA de la nivelul UE. Eu cred ca TVA-ul de 19% este un TVA rezonabil, un TVA care poate asigura suportul alimentarii bugetului de stat cu resurse suficiente. Evident ca trebuie imbunatatita colectarea TVA, dar pentru imbunatatirea colectarii TVA-ului si ANAF-ul trebuie sa inteleaga ca trebuie sa schimbe obiceiurile. Trebuie informatizat ANAF-ul”, a precizat, la Digi24, Ludovic Orban.

Acesta a adaugat faptul ca desi a existat un program al Bancii Mondiale de informatizare a ANAF, acesta nu a mai fost pus in practica.

„Este suficient ca acest Guvern s-a angajat ca nu creste taxele si impozitele, tinand cont de dezechilibrele care au fost create de politica bugetara si fiscala practicata de guvernele anterioare. Am vorbit cu mediul de afaceri. Foarte putini oameni de afaceri sunt cei care spun ca vor sa mai existe reduceri. Singura cerere este legata de impozitarea muncii, de suma contributiilor care trebuie platita”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a subliniat insa faptul ca taxele din Romania sunt printre cele mai mici din Europa.

„Sistemul fiscal din Romania este unul care permite Romaniei sa fie competitiva in raport cu toate celelalte tari din jurul nostru. Nu mai este nevoie de reducerea taxelor si impozitelor. Nu trebuie crescute, fara discutie”, a afirmat primul ministru.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole