Orban: Avem o strategie in cazul unui boicot PSD; obiectivul – investirea Guvernului cat mai repede

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul desemnat Ludovic Orban afirma ca liberalii au stabilit o strategie in cazul in care se vor confrunta cu un ”boicot” al PSD la votul de investitura, obiectivul PNL fiind ca noul Guvern sa fie in functiune cat mai repede posibil, deoarece actualul Cabinet “aloca bani pe ochi frumosi, fara niciun fel de analiza a necesitatilor reale si a prioritatilor”, informeaza AGERPRES.

“Am stabilit o strategie in cazul in care ne vom confrunta cu un boicot din partea PSD. De asemenea, am pregatit o strategie de mobilizare si la nivelul Birourilor permanente reunite si la nivelul comisiilor de specialitate si la nivelul plenului. Am introdus in programul de guvernare lucruri solicitate de partenerii de discutii. De asemenea, am mai facut o evaluare pe fiecare partener si o evaluare a situatiei in plan parlamentar si am stabilit exact cu cine vom vorbi saptamana viitoare, dintre parlamentarii independenti, parlamentarii care au fost in ALDE sau cu alti parlamentari”, a declarat, duminica, Orban, la sediul PNL.

El a precizat ca liberalii urmaresc sa asigure cvorumul in Birourile permanente reunite. “Sa convocam Birourile permanente reunite, in cazul in care presedintii celor doua Camere nu convoaca Birourile permanente reunite, prin intermediul procedurii de convocare cu minim o treime”, a explicat liderul PNL.

Ludovic Orban a aratat ca doreste un calendar de investire “cat mai strans”. “Depunerea – joi sau vineri si fie luni, fie marti, audierea. Iar daca se face audierea ministrilor in comisii luni, votul marti, daca se face marti, votul sa fie miercuri”, a detaliat premierul desemnat.

Presedintele PNL a adaugat ca doreste sa fie investit in functie “cat mai repede posibil”, deoarece “este stare de necesitate”. “Romania are nevoie de un Guvern cu depline puteri, de un Guvern legitimat prin votul Parlamentului, un Guvern care sa rezolve marile probleme cu care ne confruntam in situatia de astazi”, a sustinut el.

Orban s-a aratat increzator in sansele strategiei sale, daca partenerii care au fost alaturi de liberali la motiune “vor merge pana la capat” si “nu se vor opri la jumatatea drumului”.

Liderul PNL a motivat urgenta investirii noului Guvern prin faptul ca actualul Cabinet “aloca bani pe ochi frumosi, fara niciun fel de analiza a necesitatilor reale si a prioritatilor”.

“Daca mai asteapta mult Parlamentul pentru investirea unui Guvern, o sa gasim vistieria goala si nu numai, angajate cheltuieli nenumarate, fara numar, pentru care nu exista resurse financiare”, a mai spus Ludovic Orban.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2