Orban despre cresterea salariului minim: Vrem sa luam decizia pe baza unei analize serioase a efectelor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Ludovic Orban a declarat marti ca Executivul va lua o decizie in privinta cresterii salariului minim in urma unei analize a efectelor acestei masuri, avand la baza indicatori economici obiectivi, si in urma consultarii cu partenerii sociali, patronate, sindicate, societate civila, informeaza AGERPRES.

„Vrem sa luam decizia pe baza unor indicatori economici care sunt obiectivi, pe baza unei analize foarte serioase a efectelor cresterii salariului minim si, evident, cu consultarea partenerilor sociali, patronate, sindicate, societate civila”, a afirmat Ludovic Orban, la Palatul Victoria.

Un proiect de majorare a salariului minim brut incepand de anul viitor a fost discutat, luni, in prima lectura, la ultima sedinta a Guvernului condus de Viorica Dancila.

Fostul prim-ministru preciza ca se are in vedere „cresterea salariului minim, incepand de anul viitor, la 2.262 de lei, iar pentru angajatii cu studii superioare si vechime de cel putin un an (…) la 2.620 de lei/lunar”.

„Este o masura cu puternic impact social, in conditiile in care, in prezent, sunt incadrati peste 1,4 milioane de angajati cu salariul minim. Asupra acestui proiect am avut consultari cu reprezentantii patronatelor si sindicatelor, in cadrul Consiliului National Tripartit, si a fost supus analizei Consiliului Economic si Social”, sustinea Dancila.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2