Orban: Este “nedrept” ca SUA si tarile arabe bogate nu primesc mai multi refugiati

PNL

OrbanPremierul ungar Viktor Orban, adeptul unei linii dure in chestiunea migratiei, a declarat vineri ca este “nedrept” ca anumite tari, printre care SUA si statele arabe, nu primesc mai multi refugiati si lasa aceasta sarcina in seama Europei, relateaza AFP citata de Agerpres.

“Este nedrept ca SUA nu primesc decat 10.000-15.000 de refugiati. Este nedrept ca Israelul nu primeste niciunul, ca Australia nu primeste niciunul, ca tarile arabe bogate tergiverseaza si ca toata lumea se indreapta spre Europa”, a afirmat Orban la Radio Kossuth.

“Ungaria considera ca, fara SUA, Rusia, China si tarile arabe bogate, nici cea mai mica propunere pentru solutionarea crizei imigrantilor nu poate fi viabila”, a subliniat el.

Orban, a carui tara a fost tranzitata de aproape 300.000 de imigranti de la inceputul anului, a pledat miercuri la ONU pentru un sistem de ‘cote mondiale’ menit a ‘imparti povara’ migratorie. El nu a numit insa tari.

Premierul ungar a mai spus inca o data vineri ca imigrantii care ajung cu miile in Europa sunt simpli ‘refugiati economici’. “Daca viata lor nu este in pericol si au ajuns intr-o tara sigura, ar trebui sa nu mai poata merge mai departe. Nu poti fi un refugiat ‘ca la carte’ alegand tara de destinatie”, a subliniat el.

Orban a mai spus ca “imigrantii sunt cel putin in proportie de 80% tineri, un grup care seamana mai mult cu o armata decat cu refugiati”. Acest procent este contrazis de statisticile Inaltului Comisariat al ONU pentru refugiati si de UNICEF, conform carora o treime dintre refugiati sunt femei si copii.

Un total de 3.667 de imigranti au intrat joi in Ungaria, in mare majoritate din Croatia, dupa care au fost condusi spre Austria, de unde vor ajunge in Germania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1