septembrie 17, 2021

Orban: Guvernul susţine reluarea activităţii sectorului HORECA, atunci când situaţia epidemiologică o va permite

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Ludovic Orban a continuat luni consultările cu reprezentanţii industriei HORECA în perspectiva reluării activităţii acestui sector, în condiţii de siguranţă, atunci când situaţia epidemiologică privind epidemia cu noul coronavirus o va permite, a anunţat Guvernul, într-o postare pe Facebook, informează AGERPRES.

“Guvernul susţine, prin măsuri active, reluarea activităţii sectorului HORECA, atunci când situaţia epidemiologică o va permite, însă această etapă trebuie atent pregătită, în condiţii de siguranţă sanitară pentru cetăţeni”, a afirmat prim-ministrul.

Conform Executivului, discuţiile au vizat stabilirea unui calendar de redeschidere a sezonului turistic în România, a teraselor şi cafenelelor, precum şi măsurile de sprijin necesare pentru redresarea sectorului.

“Prim-ministrul a subliniat că la nivelul Guvernului sunt în etapă avansată de pregătire mai multe măsuri de sprijinire a economiei de care va beneficia şi industria HORECA. În acest sens, sunt avute în vedere acordarea de garanţii guvernamentale pentru creditele contractate de IMM-uri pentru capital de lucru şi investiţii, prelungirea acordării şomajului tehnic pentru sectoarele care nu îşi pot relua activitatea, într-o primă etapă, iar, ulterior, susţinerea din fonduri guvernamentale a unei părţi a cheltuielilor de salarizare pentru angajaţii ale căror locuri de muncă vor fi menţinute de angajatori”, menţionează sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2