Orban i-a cerut ministrului Transporturilor sa faca vizite inopinate pe santiere

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Ludovic Orban i-a cerut, luni, ministrului Transporturilor, Lucian Bode, sa mearga pe santierele pe care se lucreaza, pe tronsoane de autostrada si sa incerce sa obtina informatii cu privire la motivele blocajelor din cat mai multe surse, avertizand constructorii sa respecte termenele, transmite AGERPRES.

“Faceti niste vizite inopinate, inclusiv pe santierele pe care se lucreaza, pe tronsoane de autostrada si, mai mult decat atat, incercati sa obtineti informatii privind adevaratele motive ale blocajelor din cat mai multe surse. Eu pot sa va dau exemplu, sa va duceti asa, intr-o prima faza, pe trei tronsoane. Chetani – Campia Turzii – e interesant de aflat cum de nu s-a obtinut acordul de mediu, cum de nu s-a facut descarcarea arheologica la aproape doi ani de la semnarea contractelor.

Va recomand sa va duceti pe cele doua tronsoane in curs de lucru: pe Sebes – Turda, tronsonul 1 si tronsonul 2. Iar va spun de acum: antreprenorii generali trateaza lucrarile intr-un mod inacceptabil, este vorba de firmele Pizzarotti si Aktor, pun pe umerii subcontractorilor efectuarea marii majoritati a lucrarilor. Nivelul lor de mobilizare este la pamant, cel putin pe tronsonul unde este Aktor. Cred ca acolo nu au un sef de santier care sa aiba experienta, probabil conduce din birou, nu conduce de pe teren”, a spus Orban la inceputul sedintei de guvern.

El a adaugat ca o asemenea “vraiste si dezorganizare” in materie de antreprenor general nu mai exista in cazul vreunui contract.

“Faceti astfel de deplasari, pentru ca astia sa nu-si imagineze ca daca au semnat niste contracte, care si asa sunt intarziate, aveau termen de finalizare 2017, pot sa isi permita sa trateze cu bataie de joc statul roman si Guvernul, in conditiile in care toate platile pe care le-au solicitat in baza situatiilor de lucrari avizate sunt la zi.

Va mai sugerez inca o chestiune, conditionati-le plata de plata facuta de antreprenorul general catre furnizor si catre subcontractor, pentru ca se intampla uneori situatia in care se face plata catre antreprenorul general, iar antreprenorul general nu plateste subcontractorilor, creand de fapt situatii extrem de dificile subcontractorilor, care, de fapt, duc greul lucrarii. ‘Dolce far niente’ care exista pana acum si tratarea subiectiva a contractelor trebuie sa inceteze, va trebui inclusiv sa luati masuri de schimbarea managementului”, a afirmat premierul.

Orban i-a cerut ministrului Transporturilor sa afle adevarul cu privire la fiecare contract.

“Inclusiv echipa de control a ministerului trebuie sa se duca pe anumite proiecte care bat pasul pe loc si in care progresele sunt in pas de melc. Oamenii trebuie sa inteleaga foarte clar, antreprenorii mai ales, astia care se considera mari beneficiari de contracte si considera ca nu li se poate intampla nimic, ca daca nu isi indeplinesc obligatiile contractuale, pleaca acasa si nu mai pupa nicio lucrare in Romania”, a conchis acesta.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2