Orban: Motiunea nu are sanse sa treaca daca nu apar repozitionari din partea unor actori politici

PNL

Premierul Ludovic Orban a reafirmat, marti, ca motiunea de cenzura nu are numarul necesar de voturi pentru a trece de votul Parlamentului, informeaza AGERPRES.

“Conform evaluarii noastre, nu exista numarul de voturi necesare astazi. (…) Din punctul meu de vedere, astazi, pe evaluarea pe care o avem, daca nu apar repozitionari din partea unor actori politici care sa aiba o oarecare consistenta numerica, motiunea cum este astazi (…) nu are sanse sa treaca”, a subliniat Orban.

El a sustinut ca liderul Pro Romania, Victor Ponta, “inca mai poate sa isi schimbe parerea de zece ori pana la momentul votului”.

Premierul vorbit si despre votul de investitura a unui nou Guvern in cazul in care motiunea de cenzura va fi adoptata.

“Legat de aceasta eventualitate noi am luat decizia foarte simpla ca parlamentarii PNL sa nu voteze investirea niciunui guvern pentru a putea declansa alegeri anticipate. (…) Daca dupa ce ne-au dat jos prin motiune de cenzura vor vota investirea aceluiasi guvern inseamna ca trebuie sa se caute si oricum cred ca va rade toata tara de ei”, a spus Orban.

El a afirmat ca Guvernul va continua sa isi angajeze raspunderea pe anumite proiecte de lege.

“In cazul in care motiunea de cenzura va avea deznodamantul pe care il anticipez eu, va fi adoptata legea (privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin – n.r.). Noi vom continua sa provocam majoritatea parlamentara astfel incat sa ii obligam sa depuna motiuni de cenzura ca sa nu se poata adopta proiectele de lege pentru care ne angajam raspunderea”, a precizat Ludovic Orban.

Prim-ministrul a mai spus ca este posibil sa candideze la viitoarele alegeri parlamentare, dar ca nu a luat inca o decizie in acest sens.

Ludovic Orban a avut marti seara o intalnire cu reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1