Orban: Nu poti sa trimiti pe oricine in Parlamentul European; va trebui sa facem o selectie extrem de serioasa

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Presedintele PNL, Ludovic Orban, considera ca este nevoie de o selectie serioasa a candidatilor pentru Parlamentul European, criteriile de desemnare a liberalilor care se vor afla pe lista la alegerile de anul viitor urmand sa fie stabilite in luna iunie, informeaza AGERPRES.

“Vom adopta o hotarare in Consiliul National din iunie, care va stabili calendarul, procedura, criteriile de desemnare. Alcatuirea listei pentru Parlamentul European este un proces mai delicat, un proces mult mai laborios, pentru ca nu poti sa trimiti pe oricine la nivelul Parlamentului European. Dincolo de asta, va trebui sa facem o selectie extrem de serioasa, astfel incat sa trimitem in Parlamentul European ambasadori reali ai Romaniei, care sa se bata pentru interesele Romaniei, care sa aiba capacitatea, prin competenta pe care o au, prin modul in care se relationeaza cu partenerii din celelalte tari europene, sa influenteze deciziile in favoarea Romaniei”, a declarat Orban joi, intr-o conferinta de presa organizata la Vila Florica de la Stefanesti.

El a adaugat ca PNL nu va intra in nicio alianta in perspectiva alegerilor europarlamentare din 2019, la care va participa cu o lista proprie de candidati.

“Noi suntem membrii ai Partidului Popular European. PNL este partenerul celor mai importante formatiuni din cadrul Partidului Popular European. Nu stiu altii pe unde sunt, dar ceea ce pot sa va spun cu precizie este ca vocea care se aude cel mai puternic la Bruxelles este vocea PNL si, daca exista o forta politica in Romania care are capacitatea sa influenteze deciziile la nivel european in favoarea Romaniei, aceasta forta este PNL”, a precizat liderul liberal.

Ludovic Orban a participat la manifestarile organizate la Vila Florica de la Stefanesti, fostul domeniul al familiei Bratianu, cu ocazia implinirii a 143 de ani de la infiintarea Partidului National Liberal.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2