septembrie 19, 2021

Orban: Orice discuţie pe surse sau pe nesurse despre o eventuală remaniere mi se pare nepotrivită

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că nu există niciun motiv de nemulţumire cu privire la activitatea miniştrilor PNL, punctând că orice discuţie despre o eventuală remaniere i se pare nepotrivită, informează AGERPRES.

“Am văzut că există discuţii legate de o eventuală remaniere. Eu nu am participat la nicio discuţie legată de vreo remaniere. Şi eu evaluez activitatea miniştrilor, în primul rând a miniştrilor PNL. Din punctul meu de vedere, nu există niciun motiv de nemulţumire cu privire la activitatea miniştrilor PNL, ca atare orice discuţie pe surse sau pe nesurse despre o eventuală remaniere mi se pare nepotrivită, mi se pare o discuţie care creează o instabilitate la nivel guvernamental numai aşa, din vorbe lansate pe la colţuri şi care, după părerea mea, este prematură şi inutilă. Totuşi, Guvernul nu are nici şase luni complete de când este instalat. Sigur că trebuie făcută evaluare, că trebuie corectate în anumite ministere lucrurile care nu funcţionează aşa cum ne aşteptăm, sigur că trebuie crescută coeziunea în cadrul guvernării, dar o discuţie despre remaniere în momentul de faţă mi se pare fără fundament”, a subliniat Orban la Parlament.

El a afirmat că se lucrează la reforme, arătând că în ceea ce priveşte digitalizarea lucrurile au demarat.

“Se lucrează la reforme la ministere în toate domeniile de activitate. (…) Pentru a putea adopta legi în aplicarea programului de guvernare, la nivelul coaliţiei trebuie să convenim asupra unor forme pe care să le susţinem toate formaţiunile politice din coaliţie, pentru că altfel nu există majoritate parlamentară”, a spus Orban.

Preşedintele PNL a adăugat că nu a discutat niciodată cu premierul cu privire la o eventuală remaniere a miniştrilor.

“Nu am simţit manifestarea unei atitudini diferite faţă de miniştri în funcţie de prezenţa sau neprezenţa la poză şi cred că aşa este şi normal. Ca premier, trebuie să lucrezi cu toţi miniştrii, indiferent dacă ei sunt în poză sau nu sunt în poză”, a mai afirmat Orban.

El a fost întrebat dacă, în cazul remanierii unor miniştri de la PNL, premierul poate să decidă singur sau trebuie să existe o înţelegere la nivelul coaliţiei.

“PNL are un statut care trebuie respectat de toţi membrii PNL. Coaliţia de guvernare are un acord de funcţionare, care a fost completat cu un act adiţional, care trebuie respectat de toţi membrii coaliţiei de guvernare”, a răspuns Orban.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2