Orban: PNL este deschis, dupa caderea Guvernului, la negocieri cu toate fortele politice civilizate

Presedintele liberal, Ludovic Orban, a anuntat luni in urma sedintei Biroului Executiv al PNL ca negocierile cu diverse grupuri parlamentare, in vederea sustinerii motiunii de cenzura, se poarta pana in momentul votului, dar si ca, dupa o eventuala cadere a Guvernului, formatiunea este deschisa discutiilor cu toate fortele politice civilizate, informeaza AGERPRES.

“PNL este deschis, dupa caderea Guvernului, la negocieri cu toate fortele politice civilizate, decente, care vor binele Romaniei, pentru conturarea unei solutii benefice pentru Romania, care sa reaseze Romania pe drumul firesc euroatlantic, pe un drum democratic, care sa respecte valorile si principiile fundamentale care stau la baza functionarii UE, pe un drum care sa permita fiecarui cetatean roman sa aiba sansa la o viata mai buna.

Pana atunci, toata energia noastra este concentrata pe obiectivul de a determina cat mai multi parlamentari din zona majoritatii guvernamentale sa treaca acest examen de constiinta la care vor fi supusi si sa voteze motiunea de cenzura, pentru ca, dupa parerea mea, parlamentarii din majoritate vor avea miercuri fie ocazia de a fi pe lista rusinii nationale, in conditiile in care nu voteaza motiunea de cenzura si vor ramane complicii regimului Dragnea, fie vor avea sansa sa intre la panoul de onoare, in memoria cetatenilor, facand un bine Romaniei si punand punct acestui rau absolut pentru Romania care este astazi regimul Dragnea”, a spus presedintele PNL.

El a mai anuntat ca niciun parlamentar liberal nu va absenta de la motiunea de cenzura.

“In continuare se poarta, pana la ziua, pana la momentul votului, negocieri atat la nivel individual, cat si la nivelul unor grupuri parlamentare care ar putea veni alaturi de noi in sustinerea motiunii de cenzura”, a mentionat el.

Orban a mai solicitat membrilor si simpatizantilor PNL sa fie prezenti la toate manifestatiile de sustinere a motiunii de cenzura care vor avea loc miercuri atat in Bucuresti, cat si in alte orase.

“Am luat hotararea ca cei mai importanti membri ai PNL sa fie si ei prezenti alaturi de cetateni in manifestatiile de strada”, a spus presedintele PNL.

El a adaugat ca parlamentarii PNL vor vota la vedere, miercuri, in cadrul sedintei privind motiunea de cenzura.

“Urmatoarele zile vor fi decisive pentru Romania. Miercuri se va vedea cine pune Romania pe primul loc si cine prefera sa ramana complicele lui Dragnea si sustinatorul unui regim toxic pentru Romania. (…) Obiectivul fundamental al PNL este caderea Guvernului Dancila, pentru demantelarea unui regim autocratic, care face un rau imens Romaniei, care risca sa scoata Romania de pe harta tarilor democrate, civilizate, sa scoata Romania de pe harta euroatlantica”, a mai precizat el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1