Orban: PNL va initia o campanie nationala de informare si constientizare cu privire la Pilonul II de pensii

PNL

Partidul National Liberal (PNL) va initia o campanie nationala de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la rolul si importanta Pilonului II de pensii, a anuntat duminica, la Botosani, presedintele PNL, Ludovic Orban, informeaza AGERPRES.

Potrivit acestuia, campania va avea loc in contextul in care actuala coalitie de guvernare are “tentativa de nationalizare a Pilonului II de pensii”.

“La ora actuala exista peste 4,1 milioane de romani care au contribuit la Pilonul II de pensii, ai caror bani depusi in conturi individuale, bani care reprezinta proprietatea fiecarui contribuabil, sunt pusi in pericol de guvernul actual si de coalitia PSD-ALDE. Intentia clara a Guvernului este de a pune mana pe acesti bani in trei pasi. Primul pas a fost facut deja: reducerea procentului de contributie de la 5,1% la 3,75%, desi, in conformitate cu legea adoptata privitoare la Pilonul II de pensii, procentul de contributie ar fi trebuit sa creasca la 6%.

Al doilea pas care va fi facut, din informatiile pe care le avem, va fi modificarea legii, astfel incat sa ii determine pe cat mai multi dintre angajatii care contribuie la Pilonul II de pensii sa nu mai contribuie (…). Al treilea pas este ca, prin reducerea numarului de contribuabili, administratorii privati sa isi piarda interesul si toti acesti bani sa intre in administrarea guvernului”, a afirmat Orban.

Orban sustine ca in conturile celor peste patru milioane de romani care au contribuit la Pilonul II de pensii se afla noua miliarde de euro, dupa care “cei de la putere sunt disperati”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2