Orban: Sa punem in practica recomandarile din MCV

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, marti, ca, dupa o analiza foarte serioasa a tuturor criticilor, recomandarile din raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare trebuie puse in practica astfel incat, intr-un timp cat mai scurt posibil, Romania “sa scape de sub MCV”, informeaza AGERPRES.

“Trebuie facuta o analiza foarte serioasa a tuturor criticilor, obiectiilor, solicitarilor si recomandarilor din raportul pentru MCV. Ele trebuie coroborate cu punctele de vedere exprimate de Comisia de la Venetia si trebuie adoptat un plan de actiune pentru a pune in practica recomandarile. Pozitia noastra este foarte clara, limpede. Chiar exista un proiect de hotarare initiat de PNL in care am solicitat expertiza din partea Comisiei Europene si a Comisiei de la Venetia pentru elaborarea modificarilor la Codul penal, Codul de procedura penala si la legile Justitiei. Trebuie sa tinem cont de punctele de vedere exprimate in cadrul MCV si sa punem in practica un plan de actiune pentru a indeparta toate aceste critici si puncte de vedere formulate cu privire la Justitia din Romania”, a spus Orban.

El a subliniat ca PNL isi doreste “o Justitie independenta, egala pentru toti, care sa respecte drepturile si libertatile fundamentale, care sa nu fie supusa niciunei forme de presiune din partea conducerii politice si care sa respecte toate practicile, toate standardele de la nivel european si prevederile articolului 2 al Tratatului privind statul de drept”.

Potrivit lui Orban, Sectia speciala pentru anchetarea magistratilor trebuie desfiintata.

“Trebuie desfiintata. PNL are un proiect de lege. Dupa investirea Guvernului vom purta un dialog direct (…) cu partenerii europeni, vom stabili un calendar si un plan de actiune care sa permita intr-un timp cat mai scurt posibil ca si Romania sa scape practic de sub Mecanismul de Cooperare si Verificare. Dar, nu exista decat o singura cale, decat punand in practica recomandarile care sunt cuprinse in raportul MCV”, a subliniat liderul PNL.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1