Orban: Solicitam Guvernului sa pregateasca atent rectificarea bugetara, sa reaseze bugetul pe datele reale

PNL

Liberalii solicita Guvernului sa pregateasca atent rectificarea bugetara, a declarat joi presedintele PNL, Ludovic Orban, informeaza AGERPRES.

“Solicitam Guvernului sa pregateasca cu mare atentie rectificarea bugetara, sa reaseze bugetul pe datele reale din economie si sa corecteze toate deficitele structurale care afecteaza mecanismul constituirii si executiei bugetului de stat”, a spus Orban, intr-o conferinta de presa.

El a atras atentia ca Executivul a construit un buget de stat pe premise false si indicatori economici care nu mai au legatura cu realitatea, indicand intre altele ca rata inflatiei a fost prevazuta la 3,1%, si in prezent este de 5,4%, iar cresterea economica estimata a fost prevazuta la 5,5%, dar ca in realitate va fi mai mica.

“Chiar daca inca nu a fost publicata executia bugetara pe primele sase luni ale anului, din informatiile pe care le-am primit bugetul paraie din incheieturi, iar deficitul bugetar a ajuns la o cifra record, reprezentand 1,6% din PIB, mai exact cheltuielie sunt mai mari ca veniturile cu 14,8 miliarde de lei. Este cel mai mare deficit bugetar inregistrat pe primele sase luni ale anului din ultimul an de criza 2011 incoace, ceea ce noua ne arata ca PSD – ALDE readuce Romania in perioada de criza. Nu este singurul semnal periculos privitor la evolutiile economiei. (…) Chiar daca nu avem datele pe trimestrul II privitoare la cresterea economica, din analiza datelor pe primele doua luni putem trage concluzia ca si in cazul in care va exista o crestere economica aceasta va fi mult mai mica decat cresterea economica estimata”, a spus presedintele PNL.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1