Orban: Somam Guvernul sa foloseasca banii europeni alocati pentru autostrazi

PNL

PNL solicita Guvernului sa foloseasca banii europeni alocati pentru autostrazi care sa lege toate regiunile Romaniei si sa trimita “de urgenta” la Comisia Europeana cererea de finantare pentru studiul de fezabilitate al autostrazii Moldova Iasi – Targu Mures, a anuntat, marti, presedintele PNL, Ludovic Orban, potrivit unui comunicat de presa transmis AGERPRES.

“Intr-o iesire publica fara precedent, comisarul european pentru Dezvoltare Regionala a cerut Guvernului Romaniei sa nu mai insulte oficialii europeni cu scuze lamentabile si eschivari penibile si sa foloseasca urgent banii Uniunii Europene pentru constructia autostrazii Iasi – Targu Mures. Niciodata pana acum, Romania nu a fost mai sever si mai grav avertizata de un oficial european ca saboteaza un proiect major de infrastructura de interes strategic atat pentru cetatenii romani, cat si pentru conectarea tarilor din Europa Centrala si de Est. (…) Sabotarea constructiei autostrazii care leaga Moldova si Basarabia de vestul Romaniei si de Europa este o tradare a intereselor nationale care condamna romanii de pe cele doua maluri ale Prutului la subdezvoltare si saracie si urmareste pastrarea acestor regiuni in zona captiva a intereselor rusesti”, a declarat Orban.

El a acuzat guvernarea PSD – ALDE ca “refuza cu premeditare” sa faca demersurile necesare pentru a obtine aceasta finantare nerambursabila de la partenerii europeni.

“Somam Guvernul Dragnea – Dancila si coalitia PSD – ALDE sa nu sacrifice idealul realizarii Marii Uniri prin legarea cu autostrazi a tuturor regiunilor Romaniei pentru interese obscure ascunse in spatele unor formule fantasmagorice de parteneriat public-privat si sa foloseasca banii europeni alocati pentru aceste proiecte. Cerem Guvernului Romaniei sa trimita in regim de urgenta la Comisia Europeana cererea de finantare pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru constructia autostrazii Moldova Iasi – Targu Mures si finalizarea documentatiilor necesare pentru pregatirea lucrarilor de proiectare si constructie”, a mai transmis Orban.

Liderul liberal a adaugat ca PNL isi asuma realizarea “cu prioritate” a acestui proiect de infrastructura, cu finantare de la Comisia Europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1