Orban: Sper ca dupa investirea guvernului, printre primele decizii sa fie desemnarea comisarului european

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat miercuri ca Romania inca este in grafic in ce priveste desemnarea comisarului european si ca spera ca, dupa investirea noului guvern, una dintre primele decizii sa fie aceea de a propune un candidat care sa aiba sanse sa fie votat de Parlamentul European, informeaza AGERPRES.

“Se stie foarte clar ca au fost respinsi si alti candidati, urmeaza sa fie desemnati candidatii. De asemenea, s-a luat o decizie de amanare a votului in plen pentru Comisia Europeana. Inca suntem in grafic si sper ca, odata cu investirea guvernului, una dintre primele decizii sa fie decizia de desemnare a unui candidat care sa aiba sanse sa fie votat de Parlamentul European”, a spus Orban la Palatul Parlamentului, intrebat ce se mai poate face in privinta comisarului european din partea Romaniei.

El a adaugat ca are un nume pregatit pentru aceasta functie.

Orban a afirmat ca premierul demis, Viorica Dancila, a dat “dovada de nerusinare” cand a acuzat partidele de dreapta si pe seful statului ca Romania nu are comisar european.

“Nu mi-as fi imaginat ca Vasilica Viorica Dancila, care a incercat sa pozeze intr-o persoana neconflictuala si intr-o persoana deschisa, onesta, cinstita, sa dea dovada de atata nerusinare. Dupa ce si-a batut joc de Romania, prezentand o candidatura a Rovanei Plumb care nu avea nicio sansa sa fie adoptata, noi am dat somatii nenumarate la adresa premierului sa nu trimita aceasta candidatura si iata ca nici macar nu a trecut de precalificari, l-a propus pe Dan Nica, care, de asemenea, va spun ca nu exista nici cea mai mica sansa sa treaca de Parlament.

Sa acuzi Opozitia pentru deserviciul major pe care l-ai facut tu, ca premier, tarii, trimitand candidati cu grave probleme de integritate si fara niciun fel de competenta pentru pozitia de comisar european, care a fost conferita Romaniei, arata o nerusinare fara margini si arata un dispret profund fata de interesul Romaniei”, a sustinut el.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2