Orban: Sunt 43 de orase care nu au bani de salarii; pot sa ramana fara lumina pe strazi

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Premierul Ludovic Orban a declarat, marti seara, ca in momentul de fata sunt 43 de orase care nu mai dispun de bani de salarii si nici de functionare, dar urmeaza sa primeasca fonduri la rectificarea bugetara, informeaza AGERPRES.

“La asociatia oraselor mi-au spus foarte clar ca 43 de localitati nu au bani sa termine bugetul. (…) O sa le dam prin intermediul ordonantei de urgenta de rectificare, de aia am demarat discutiile cu asociatiile autoritatilor locale, ca sa stim foarte clar cum prevedem sume care sa le permita sa inchida anul. Sunt 43 de orase care nu au bani de salarii, nu mai au bani de cheltuieli de functionare, pot sa ramana fara lumina pe strazi, nu mai au bani sa plateasca indemnizatiile persoanelor cu dizabilitati, ca au fost transferate anul acesta la localitati fara sa le transfere si resursele financiare”, a declarat Orban, la Romania TV.

El a precizat ca a avut o intalnire cu reprezentantii asociatiilor oraselor, care solicita ca bugetele locale sa fie bazate pe o suma minima stabilita pe fiecare locuitor. Sumele necesare pentru functionarea administratiilor ar urma sa fie diferentiate in functie de localitati, iar completarile pana la limita bugetului minim sa fie facute de la bugetul de stat daca nu se colecteaza din veniturile proprii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *