Orban: Sunt un om simplu, pot spune chiar ca sunt auster; au existat perioade in care nu am inregistrat venituri

Premierul Ludovic Orban a afirmat joi ca este un om simplu, ba ”chiar auster”, iar in perioadele in care nu a avut venituri nu a cerut ajutor de somaj, informeaza AGERPRES.

Prim-ministrul si-a facut publica miercuri declaratia de avere.

“Sunt un om simplu, care pot spune chiar ca sunt auster, si cheltuielile pe care le fac sunt cheltuielile pe care le face orice om normal. Sigur ca in viata ai ani mai buni, ani mai rai, luni mai bune, luni mai rele, nu intotdeauna traiesti numai strict din venitul pe care il incasezi pe parcursul unui an, ci si din veniturile pe care le-ai avut anterior sau din alte cheltuieli”, a spus Orban, intrebat de presa cum s-a descurcat anul trecut cu 3.000 de lei pe luna.

El a adaugat ca in cei 30 de ani de cariera in viata publica a detinut functii importante in statul roman – viceprimar general al Capitalei, ministru al Transporturilor, presedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, parlamentar si acum prim-ministru.

“Ce puteti vedea este ca am trait strict din indemnizatia pe care am primit-o pentru functiile publice pe care le-am detinut si cred ca acesta este lucrul cel mai important. Au existat anumite perioade in care, sa spun, nu am inregistrat venituri, si aici vreau sa retineti ca nu m-am dus si nu am cerut niciun ajutor de somaj in perioada respectiva. Faptul ca pe unele companii s-a pus presiune strict din cauza faptului ca au indraznit sa faca un contract de munca cu mine a aratat totusi anormalitatea statului roman condus de PSD”, a mentionat acesta.

Orban a subliniat ca datoria de 10.000 de euro care aparea in declaratia sa de avere din 2017 a fost platita de mult timp, dar nu in anul 2018.

Premierul Ludovic Orban detine, potrivit declaratiei de avere publicate pe site-ul Guvernului, o casa de locuit, un autoturism si doua depozite bancare.

Potrivit documentului, seful Executivului dispune de o casa de locuit in Ilfov dobandita in anul 2014. Imobilul are o suprafata de 200 de metri patrati si este detinut in co-proprietate cu sotia sa Mihaela Orban.

Totodata, premierul a mai trecut in declaratia de avere un autoturism Volkswagen Passat fabricat in 2007, dar si doua depozite bancare, constituite in 2010 pe numele sotiei. Unul dintre depozite, deschis la Raiffeisen Bank, are o valoare de 5.535 euro, iar cel de-al doilea, la Banca Comerciala Romana, de 6.275 euro.

Din aceeasi declaratie de avere rezulta ca Ludovic Orban a inregistrat in 2018 venituri nete de peste 37.000 de lei pentru consultanta tehnica, din care 28.356 lei de la SC Revicond Canaltech SRL din comuna Riciu – judetul Mures, iar 9.000 de lei – de la S.C.P. Doru Traila & Asociatii Bucuresti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1