Orban sustine ca daca PNL va ajunge la guvernare, va schimba legea salarizarii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele PNL Ludovic Orban a declarat duminica seara ca, daca PNL va veni la guvernare, va modifica legea salarizarii, din mai multe motive, acuzand faptul ca actualele cresteri prevazute sunt “fara niciun fel de analize” si creeaza haos, informeaza AGERPRES.

“Este o lege care creeaza mai mult haos si, mai devreme sau mai tarziu, va fi exact cum s-a intamplat la vechea lege a salarizarii adoptata in 2010, s-a prorogat termenul de intrare in vigoare. La fel se va intampla cu aceasta lege a salarizarii”, a spus Orban.

Intrebat care ar fi motivele pentru care ar schimba legea salarizarii, liderul PNL a precizat ca, in primul rand, nu este sustenabila, afirmand totodata ca nu se stie ce se va intampla cu economia pana in 2020.

“Din mai multe motive (ar schimba legea — n.r.): unu ca nu este sustenabila, doi ca nu poti sa stabilesti niste cresteri salariale din burta, fara niciun fel de criteriu si fara niciun fel de analize.

De ce la pensii, de exemplu, cresc pensiile in functie de cresterea economica si de rata inflatiei, iar salariile in sectorul public cresc din burta pana in 2022 cand Dumnezeu stie ce se va intampla in economie, pentru ca ce face PSD in economie va pune pe butuci economia. Functionarii trebuie platiti bine, dar trebuie platiti bine functionarii care muncesc, functionarii care isi fac treaba si care au performante in activitatea lor. De asemenea, cheltuielile de personal in structura bugetului, dupa parerea mea, nu trebuie sa depaseasca un procent stabil”, a mai afirmat Orban.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2