Orban: Vom cauta cel mai potrivit moment pentru a trimite acasa acest guvern

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, la Targu-Jiu, ca partidul pe care il conduce va cauta “cel mai potrivit moment in care va avea cele mai mari sanse pentru a trimite acasa” Guvernul Tudose, informeaza AGERPRES.

Intrebat daca va discuta cu parlamentarii, dupa 15 august, despre o eventuala motiune de cenzura impotriva Guvernului, Orban a raspuns: “Sa nu punem carul inaintea boilor, sa nu vindem pielea ursului din padure, nu suntem in sesiune parlamentara. Cand va incepe sesiunea, in septembrie, cu siguranta ca vom cauta cel mai potrivit moment in care vom avea cele mai mari sanse pentru a trimite acasa acest guvern. Daca tara n-ar avea guvern, ar fi mai bine decat sa aiba Guvernul Tudose. Cu siguranta vom cauta sa trimitem la plimbare acest guvern care a bulversat intreaga societate. Discutiile le vom purta, dar acum n-o sa va spunem cu ce parlamentari discutam”.

El a mai afirmat, in ceea ce priveste pensiile, ca Romania are nevoie de un sistem care sa se bazeze pe doua principii foarte simple — sa fie calculate pe contributivitate, iar sistemul sa asigure echitatea acestora.

“PSD este singurul vinovat pentru toate inechitatile din sistemul public de pensii, pentru toate pensiile nesimtite care au aparut, pentru dezechilibrul grav care exista intre cheltuieli si venituri in bugetul de pensii, pentru dezastrul care se prefigureaza in ceea ce priveste capacitatea Guvernului de a putea plati pe viitor pensiile.

Ei au dat legile privind pensiile speciale, care fusesera desfiintate, ei au dat legea privind cumulul pensiei cu salariul in sectorul public, ei au permis toate aceste smecherii, toate aceste subterfugii procedurale in calculul pensiilor speciale. (…) PNL are un mesaj foarte simplu: Romania are nevoie de un sistem de pensii care sa se bazeze pe doua principii foarte simple — pensiile sa fie calculate pe contributivitate, iar sistemul de pensii sa asigure echitatea, echilibrul pensiilor”, a spus liderul PNL.

Orban a reamintit la Targu-Jiu ca PNL va ataca in contencios administrativ Hotararea de Guvern nr. 291/2017 care vizeaza pensiile pentru grupele I si II de munca.

“Am aprobat plangerea prealabila care urmeaza a fi semnata de fiecare pensionar care este prejudiciat in dreptul sau legal de a beneficia de o pensie conform incadrarii in grupa I si grupa II de munca. De asemenea, am stabilit ca la nivelul fiecarui judet sa existe cel putin un avocat specializat in litigii de munca care sa stea la dispozitia acestor pensionari, sa-i ajute sa completeze plangerea prealabila si ulterior, dupa raspunsul Guvernului, atacul in instanta de contencios administrativ.

De asemenea, sa le asigure reprezentarea gratuita acestor pensionari pe toata perioada derularii procesului. Obiectivul nostru este anularea HG 291 si obligarea Guvernului sa recalculeze pensiile celor care s-au pensionat inainte de 1 ianuarie 2011 la nivelul pensiilor pe care le au cei care s-au pensionat dupa 1 ianuarie 2011”, a punctat Ludovic Orban.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1