Orban: Vom fi obligati sa emitem OUG; este absolut necesar sa reglementam functionarea guvernului

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat luni ca guvernul sau va fi ”obligat” sa emita ordonante de urgenta, pentru ca este absolut necesar sa fie reglementata functionarea institutiilor din subordine, informeaza AGERPRES.

“Nu-mi plac ordonantele de urgenta (OUG), dar vom fi obligati sa emitem OUG, pentru ca este absolut necesar sa reglementam functionarea guvernului, a agentiilor, a autoritatilor si a celorlalte structuri ale administratiei care se afla in subordinea guvernului.

Vom opera, cu siguranta, modificari si in ceea ce priveste structura altor institutii si vom folosi toate prevederile legale pentru a ne asigura ca inclusiv functionarii publici, mai ales in cadrul ministerelor care sufera modificari, sunt suficient de pregatiti si dispusi sa aplice programul nostru de guvernare”, a precizat Orban dupa intalnirea cu partenerii sociali.

Cat despre posibilitatea pastrarii in noul guvern a anumitor persoane din cadrul PSD, cum ar fi secretari de stat, Orban a spus ca nu va face acest lucru pentru ca sunt “suficienti oameni capabili si in PNL, si in cadrul partenerilor sociali cu care a colaborat de-a lungul timpului”.

“Nu. Sunt suficienti oameni capabili si-n PNL, si-n cadrul partenerilor sociali cu care am colaborat de-a lungul timpului, care pot sa furnizeze suficienta expertiza, pe orice pozitie de demnitate publica, la nivel guvernamental, indiferent ca e vorba de ministru, secretar de stat, presedinte de autoritate, de agentie sau alte nivele decizionale”, a afirmat Orban.

Referitor la cei care ocupa functii dinaintea guvernarii PSD, Ludovic Orban a mentionat ca “in mod evident, ministrul desemnat, cel care va conduce ministerul, are posibilitatea sa faca o evaluare a tuturor celor care lucreaza in minister”, dar a adaugat ca, din punctul sau de vedere, este nevoie de o “schimbare radicala”.

“Este prematur sa facem o evaluare, dar vom pregati in momentul elaborarii actului normativ si o evaluare privind impactul asupra personalului”, a conchis Orban.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2