Ordinul lui Trump vizand refugiatii declanseaza proteste in intreaga Australie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mii de protestatari au manifestat sambata in intreaga Australie condamnand ordinul presedintelui american Donald Trump de restrictionare temporara a intrarii in Statele Unite a refugiatilor si cetatenilor din sapte tari si cerand Canberrei sa opreasca detentia offshore a solicitantilor de azil, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

Relatiile Statelor Unite cu Australia au devenit tensionate joi dupa ce au aparut detaliile unui apel telefonic intre Trump si prim-ministrul australian Malcolm Turnbull si Trump a calificat un acord intre cele doua tari privind reinstalarea refugiatilor ca cel mai prost”.

Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat la Sydney pentru a protesta contra ordinului executiv al lui Trump privind imigratia si a cere Australiei sa-si inchida centrele offshore de procesare situate pe mica Insula Nauru din Pacific si Insula Manus din Papua Noua Guinee.

Proteste similare au avut loc la Canberra, Newcastle si Hobart, in timp ce sute de persoane au participat la un miting anti-Trump la Melbourne vineri.

In cadrul acestui “celui mai prost acord”, Statele Unite ar trebui sa primeasca pana la 1.250 de solicitanti de azil retinuti in Nauru si Manus. In schimb, Australia ar primi refugiati din El Salvador, Guatemala si Honduras.

La Sydney, protestatarii au purtat placarde pe care era scris “Tortura refugiatilor, rusinea Australiei” si “Nu zidurilor, nu taberelor, nu interdictiilor”.

Ordinul executiv al lui Trump a suspendat saptamana trecuta programul SUA de admitere a refugiatilor pentru 120 de zile si a oprit vizitele cetatenilor din sapte tari majoritar musulmane Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen timp de 90 de zile.

Un judecator federal american a blocat vineri la nivel national ordinul executiv al lui Trump, cu toate ca administratia sa l-ar putea repune in vigoare in recurs.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2