Ordonanta privind impozitarea bacsisului va fi dezbatuta miercuri in sedinta de Guvern

bacsisOrdonanta privind impozitarea bacsisului va fi discutata, miercuri, in sedinta de Guvern, a declarat, marti, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

“Maine, in sedinta de Guvern, avem ordonanta cu impozitarea diferentelor dintre ceea ce un client lasa in urma unui serviciu prestat la un restaurant, bacsisul. Am avut si ieri discutii la minister cu reprezentantii federatiilor din turism, pentru a avea forma finala. Maine se va face un pas mare spre normalitate. Este o idee pe care au cerut-o cei din piata, pentru a reglementa acest bacsis”, a afirmat Teodorovici.

El a precizat ca angajatorul decide “soarta” bacsisului, respectiv sa acopere pierderi sau sa il distribuie angajatilor.

“Acele castiguri pe care statul le impoziteaza cu 16% raman la latitudinea patronului/angajatorului sa dispuna asupra lor: fie sa isi acopere anumite pierderi, fie sa le distribuie angajatilor pentru a-i stimula in ceea ce au de facut zi de zi pentru a atrage clientii”, a explicat ministrul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1