Ore de siguranta la Somcuta Mare si Farcasa

PNL

Cresterea numarului cazurilor de violenta in mediul scolar impune realizarea mai multor activitati preventive in unitatile de invatamant.

In vederea constientizarii elevilor cu privire la implicatiile psihologice pe care violenta o are asupra victimei, dar si asupra agresorului precum si cu privire la raspunderea penala pe care o au minorii in cazul savarsirii infractiunilor de violenta, politistii de prevenire desfasoara periodic sesiuni de informare in scolile din judet.

“In aceasta saptamana, peste 400 de elevi de la Liceul Teoretic “Ioan Buteanu” Somcuta Mare si Scoala Gimnaziala „Lucian Blaga” Farcasa au beneficiat de informatiile furnizate de politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii impreuna cu cei din localitate.

In cadrul celor 10 sesiuni de prevenire, realizate pe toate nivelurile de invatamant: primar, gimnazial si liceal, politisti au avut ca obiectiv cresterea sigurantei elevilor, temele abordate avand dezideratul de a-i convinge pe elevi ca atitudinea face diferenta dintre libertate si delincventa, iar solutiile la indemana pentru prevenirea violentei sunt buna comunicare si toleranta.

Informatiile teoretice au fost sustinute de desene animate si povesti cu talc, in cazul celor mai mici, de jocuri si filme educative, in cazul celor mai mari. Siguranta online si prevenirea bullyingului au fost alte doua teme de foarte mare interes in randul elevilor si a cadrelor didactice, iar diseminarea acestora va continua in scoli pe tot parcursul anului scolar”, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1