Organizatiile de tineret din Maramures spun ca sunt ignorate de Consiliul Judetean

Reclame home 1
Reclame home 1

tineri romaniFederatia Organizatiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramures (FONT MM), Consiliul Tineretului din Romania (CTR) alaturi de 11 organizatii de si pentru tineret din judet au solicitat in urma cu doua saptamani Consiliului Judetean Maramures respectarea Legii Tinerilor (350/2006) si instituirea fondului de tineret la nivelul judetului Maramures in bugetul pentru anul 2016.

Organizatiile au atras atentia Consiliului Judetean cu privire la nealocarea financiara in vederea constituirii Fondului de Tineret asa cum este acesta prevazut in Legea Tinerilor. Art.28 din aceasta lege impune autoritatilor din municipiile resedinta de judet, precum si consiliilor judetene, instituirea unui fond pentru activitatile de tineret. Contrar dispozitiilor legale, dar si constitutionale (art.49 din Constitutia Romaniei), in bugetele ultimilor ani ale judetului Maramures nu au fost prevazute fonduri destinate in mod special sprijinirii activitatilor de tineret, fapt care indirect duce la pierderea unor oportunitaţi de dezvoltare destinate tinerilor maramureseni.

In acest mod nu sunt dezvoltate programe si proiecte destinate acestui sector, fenomen care implicit duce la un grad mai scazut de implicare civica si sociala a tinerilor din judeţul nostru.

„Au trecut doua saptamani de la inregistrarea adresei (nr.308 din 18.01.2015), timp in care Consiliul Judetean Maramures nu a raspuns solicitarii organizatiilor. In tot acest timp Primaria si Consiliul Judetean Bacau, Primaria si Consiliul Judetean Iasi, Primaria Constanta,  Primaria Targoviste si Consiliul Judetean Mures au decis sa respecte legea si au alocat fond de tineret in bugetul anului 2016. Maramuresul inca asteapta un raspuns din partea celor responsabili de propunerea si adoptarea bugetului pe anul 2016.

Speram ca CJMM alege sa respecte legea. Speram ca fondul de tineret este cuprins in bugetul CJMM si va fi aprobat in sedinta din 3 februarie. In cazul in care CJMM nu va indrepta aceasta eroare si va trimite proiectul de buget sau il va adopta fara bugetarea corespunzatoare a activitatilor de tineret, nu vom ezita sa solicitam concursul instantei de contencios administrativ (conform Art.7 si Art. 14 din Legea 544/2004), a spus Daniel Orza, presedinte FONT MM.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole