Organizatorii UNTOLD spun ca sunt dispusi sa rezolve divergentele cu UCMR-ADA privind calculul remuneratiei

PNL

Reprezentantii UNTOLD sustin ca nu au refuzat sa plateasca remuneratia cuvenita titularilor drepturilor de autor asupra operelor muzicale comunicate public in cadrul festivalului, asa cum au fost acuzati de UCMR-ADA.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES de organizatorii UNTOLD, intre reprezentantii festivalului si cei ai UCMR-ADA (Uniunea Muzicologilor si Compozitorilor din Romania) exista o diferenta de opinie.

‘Niciodata UNTOLD nu a refuzat sa plateasca remuneratia cuvenita titularilor drepturilor de autor asupra operelor muzicale comunicate public in cadrul UNTOLD. Dimpotriva, pozitia noastra a fost tot timpul in sensul in care festivalul va plati intocmai remuneratia pe care organismul de gestiune colectiva este indreptatit sa o primeasca in baza legii. In ceea ce ne priveste, am actionat tot timpul de o maniera transparenta si responsabila si am transmis UCMR-ADA datele privind vanzarile de bilete si playlist-ul pentru evenimentele organizate de Untold SRL’, se arata in comunicat.

Potrivit acestei surse, in spiritul transparentei totale, orgaizatorii i-au invitat pe reprezentantii organismului de gestiune colectiva la festival pentru a putea constata la fata locului modul de desfasurare a evenimentului, in scopul aplicarii corecte a legii.

Conform sursei citate, intre cele doua parti exista in acest moment o divergenta cu privire la felul in care ar trebui calculata suma pe care organizatorii Untold ar trebui sa o plateasca pentru drepturile de autor.

‘In momentul de fata exista divergente de opinie intre organismul de gestiune colectiva si organizatorul UNTOLD, cu privire la calculul remuneratiei pe care UCMR-ADA este indreptatit sa o solicite. Untold SRL, in calitate de organizator al UNTOLD Festival considera ca Untold Festival este un singur eveniment pentru care datoreaza o remuneratie calculata prin aplicarea procentului de 3%, prevazut de metodologia aplicabila pentru festivaluri. Desi metodologia aplicabila prevede nivelul remuneratiei pentru festivaluri, UCMR-ADA prefera sa nu vada Untold Festival ca un eveniment unic, considerandu-l o suita de concerte pentru care poate solicita o remuneratie superioara celei prevazute pentru festivaluri’, spun organizatorii festivalului.

Acestia mai sustin ca au incercat sa solutioneze aceasta diferenta de opinii exprimandu-si disponibilitatea de se intalni cu reprezentantii UCMR-ADA la solicitarea acestora, insa ultima intalnire programata pe aceasta tema a fost anulata de reprezentantii organismului de gestiune colectiva, cu cateva minute inainte sa aiba loc.

‘Suntem in continuare interesati sa solutionam aceasta viziune diferita cat mai rapid posibil si speram sa gasim deschidere si din partea reprezentantilor UCMR-ADA’, se mai spune in comunicat.

Festivalul Untold se afla anul acesta la a treia editie, care are loc intre 3 si 6 august la Cluj-Napoca. In cele patru zile de festival pe scenele Untold vor concerta peste 200 de artisti si sunt asteptati sa participe peste 300.000 de festivalieri. Stadionul Cluj Arena, pe care se afla scena principala a evenimentului, a fost acreditat pentru festival pentru 63.000 de persoane. In arealul de desfasurare a evenimentului muzical, care este de 230.000 de metri patrati, mai sunt amplasate alte 9 scene.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1