Ortodocsii si greco-catolicii sarbatoresc astazi Floriile

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

florii basilicaOrtodocsii si greco-catolicii sarbatoresc duminica Floriile, zi care aminteste de intrarea triumfala a lui Iisus Hristos in Ierusalim, unde a fost intampinat de multimi de oameni cu ramuri de finic, conform AGERPRES.

Intrarea Domnului in Ierusalim (Floriile) este sarbatorita in duminica dinaintea Invierii Domnului. Poporul il intampina pe Iisus cu ramuri de finic si de maslin, strigand: „Osana! Bine este cuvantat Cel ce vine intru numele Domnului”.

Prin aceste cuvinte, oamenii simteau ca insusi Dumnezeu a venit in lume, pentru a aduce mantuirea ei. Intrand ca Imparat in Ierusalim, Iisus anticipeaza biruinta Sa apropiata asupra mortii, ca si biruinta intregii omenirii pe care o purta in Sine.

Incepand cu seara de duminica, in biserici incepe savarsirea slujbelor numite denii. Acestea evoca toate momentele importante petrecute in viata Mantuitorului intre ziua Intrarii triumfale in Ierusalim si pana la Invierea Sa din morti. Rememorarea acestor momente triste sunt un prilej de constientizare a starii noastre de pacat din care putem iesi doar cu ajutorul lui Dumnezeu, Cel care s-a rastignit si a Inviat pentru noi.

Integral pe AGERPRES

Foto: basilica.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2