OSCE, tinta unui atac cibernetic in noiembrie 2016

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

laptopOrganizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a fost tinta unui atac cibernetic in luna noiembrie 2016, a anuntat miercuri organizatia, citata de AFP, informeaza AGERPRES.

“OSCE a realizat la inceputul lui noiembrie ca era tinta unui important incident de securitate informatica care ar fi compromis confidentialitatea retelei si ar fi pus in pericol sistemele de protectie”, a indicat pentru AFP Mersiha Causevic, purtatoarea de cuvant a organizatiei cu baza la Viena. Declaratia confirma informatii aparute in cotidianul francez Le Monde.

Atacul cibernetic n-a intrerupt pana in acest moment functionarea retelei, a mai precizat Causevic, fara a detalia prejudiciile suferite.

Le Monde a scris ca un serviciu de informatii occidental a atribuit responsabilitatea atacului cibernetic unei grupari de hackeri rusi, APT28, cunoscute si sub numele de Sofacy, Pawn Storm, Tsar Team sau Fancy Bears.

Purtatoarea de cuvant a OSCE nu a comentat aceste informatii, dar a precizat ca modul de a opera al atacatorilor a fost identificat.

OSCE asigura din 2014 o misiune de observare in estul Ucrainei, unde fortele guvernamentale si rebelii prorusi se confrunta de doi ani.

Cu sediul la Viena, capitala unei tari neutre in Razboiul Rece, OSCE ofera un cadru de discutii in domeniul politic, militar, economic, as drepturilor omului si mass-media pentru 57 de tari de la Statele Unite la Mongolia, trecand prin Canada, Europa, Asia centrala si Rusia.

De la inceputul crizei ucrainene, organizatia a servit drept un forum de dezbatere pentru Ucraina, Rusia, Uniunea Europeana si SUA.

SUA acuza Rusia ca este in spatele unui atac cibernetic asupra serverelor Partidului Democrat care au afectat campania electorala americana. Atacurile informatice ingrijoreaza si tarile europene, mai ales Berlinul, care se teme ca hackerii vor incerca sa afecteze alegerile legislative din 2017.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2