Osteria Francescana, desemnat cel mai bun restaurant din lume, in 2018

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Restaurantul ”Osteria Francescana” din Modena, Italia, apartinand chef-ului Massimo Bottura, a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume in cadrul ceremoniei World’s 50 Best Restaurants, care recompenseaza cele mai apreciate 50 de restaurante la nivel mondial, desfasurata marti la Bilbao, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Este a doua oara in trei ani cand restaurantul din nordul Italiei – un adevarat templu al bucatariei italiene contemporane – ocupa primul loc in acest clasament, ale carui intrari sunt la fel de ravnite ca stelele Michelin.

Osteria Francescana combina „respectul fata de traditie cu o modernitate acerba, conceptiile filosofice cu un aer de moda veche si caldura cu indrazneala”, si-au justificat organizatorii decizia.

Clasamentul, creat de William Reed Business Media, are un juriu format din peste 1.000 de bucatari, critici si experti in domeniu din intreaga lume.

In acest an, podiumul a fost ocupat in intregime de restaurante europene. Locul al doilea a revenit restaurantului El Celler de Can Roca, condus de trei frati din Catalonia, iar pozitia a treia, restaurantului Mirazur, al unui chef argentiniano-italian de pe Riviera Franceza.

Castigatorul de anul trecut, Eleven Madison Park din New York, a cazut in acest an pe pozitia a patra, insa este in continuare considerat cel mai bun restaurant din America de Nord, in timp ce Gaggan, condus de chef-ul Gaggan Anand din Bangkok, a fost singura intrare asiatica in top 10, pe pozitia a cincea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2