Ouale de ciocolata sunt bune pentru sanatate

Reclame home 1
Reclame home 1

Ouale de ciocolata de Paste sunt bune pentru sanatate, deoarece putina ciocolata mancata in fiecare zi, de preferinta neagra, contribuie la reducerea tensiunii arteriale si a riscului de boli cardiace, arata un studiu publicat online de European Heart Journal.

In cadrul lui, au fost urmariti medical, timp de aproape un deceniu, 19.357 adulti, tinandu-se seama de modul lor de viata. Cei care mancau cel mai mult (in medie 7,5 g/zi sau un un patratel dintr-o tableta de 100 g) aveau o presiune a sangelui mai scazuta si un risc mai mic cu 39% de a suferi un atac cardiac (infarct) sau cerebral, arata autorii studiului, condus de Brian Bujisse, nutritionist la Institutul german de Nutritie Umana din Nuthetal.

Cercetatorii au mai intrebat o subgrupa de 1.568 participanti la studiu ce fel de ciocolata consuma, iar rezultatul a fost ca 57% la suta mancau ciocolata cu lapte, 24%, neagra si 2%, alba, informeaza Agerpres.

Efectul benefic asupra presiunii arteriale si sanatatii inimii s-ar datora flavanolilor din cacao, elemente pe care le are mai ales ciocolata neagra.

Chiar daca unii considera ca ciocolata este buna si pentru moral, inainte de a consuma in exces, trebuie sa se tina seama ca o tableta de 100 g de ciocolata neagra inseamna cam 500 de calorii, avertizeaza Frank Ruschitzka (Elvetia), de la Societatea Europeana de Cardiologie.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole