OUG 13 a prins viata in Parlament. Sfideaza o tara pentru Dragnea

Reclame home 1

Majoritatea PSD – ALDE a reusit, cu sprijinul UDMR, sa adopte in Parlament modificarile aduse Codului Penal si Codului de Procedura Penala, in ciuda protestelor opozitiei si a forurilor europene.

Cei de la putere, cu complicitatea UDMR si a unor parlamentari de la minoritati, s-au folosit de pretextul ca unele dintre modificari trebuiau sa fie puse in acord cu decizii ale CCR si au strecurat prevederi care favorizeaza infractorii. Cea mai nociva si imorala dintre prevederi vizeaza reducerea termenelor de prescriptie a raspunderii penale, dar si ingreunarea confiscarii extinse sau dezincriminarea unor infractiuni.

„Nicio decizie a Curtii Constitutionale si nicio directiva a UE nu au impus scaderea termenelor de prescriptie ca sa scape Liviu Dragnea si alti infractori, unii dintre ei – periculosi. Este vorba de infractiuni de coruptie, de viol, de pedofilie, de trafic de arme, de trafic de droguri. Ma intreb daca cetatenii care au votat PSD, ALDE, UDMR sunt de acord cu ceea ce a facut aceasta gasca azi in Parlament? Cred ca niciun roman nu-si trimite reprezentantul in Parlament ca sa dea legi in favoarea infractorilor. Nu am invatat nimic din recursul compensatoriu, in urma caruia, prin amendamentele PSD-ALDE-UDMR, violatori, talhari si criminali au fost pusi in libertate. Avem datoria morala sa atacam aceste modificari la CCR. Cerem presedintelui sa nu valideze aceste modificari”, a declarat deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus, membru in comisia juridica a Camerei Deputatilor.

Odata cu scaderea termenelor de prescriptie, se albeste si dosarul „Bombonica” a lui Liviu Dragnea. Liderul PSD a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Biroul comunicare
Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Modul in care au votat modificarile la CP reprezentantii partidelor politice in Camera Deputatilor

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *