Ovidiu Nemes cere guvernului sa organizeze alegeri la Sapanta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ovidiu nemesCo-presedintele PNL Maramures, Ovidiu Nemes, a participat vineri, 23 ianuarie, la prima sedinta a Biroului Politic National al PNL, ce a avut loc la Iasi.

In cadrul reuniunii conducerii partidului, PNL a adoptat o rezolutie prin care solicita Guvernului organizarea in regim de urgenta a alegerilor partiale in toate circumscriptiile care au depasit termenul legal de 90 de zile, dupa vacantarea functiilor publice alese.

Refuzul repetat al PSD de a organiza alegeri partiale este de o gravitate exceptionala.

„PNL isi rezerva dreptul de a actiona Guvernul in justitie, daca aceasta cerinta va ramane fara un raspuns adecvat, adica intrarea in legalitate si organizarea alegerilor partiale. Guvernul are la dispozitie o saptamana pentru a lua masurile necesare. In prezent, la nivel national exista 26 de mandate de primari vacante, 6 mandate de parlamentar vacante, 3 mandate de presedinte de consiliu judetean vacante si 2 consilii locale dizolvate.

In cazul a 18 primarii, a cinci cazuri de parlamentari si a unui consiliu judetean, guvernul a incalcat deja legea, refuzand sa organizeze alegeri partiale in termenul legal de 90 de zile”, se arata in textul rezolutiei.

De asemenea, PNL va cere in urmatoarea sedinta a Comisiei parlamentare pentru legile electorale ca primul punct pe ordinea de zi a modificarilor legislative sa fie reglementarea votului prin corespondenta. PNL nu va vota nicio lege in acest domeniu, daca votul prin corespondenta nu va fi inclus in proiect.

In cadrul sedintei de vineri, Ionut Stroe a primit votul BPN al PNL pentru a deveni purtator de cuvant al Partidului National Liberal. Ionut Stroe, deputat de Dolj, ocupa pozitia ramasa vacanta dupa ce Alina Gorghiu a fost aleasa co-presedinte al PNL. Totodata, conducerea PNL, reunita la Iasi, a decis excluderea din partid a senatorului Tudor Chiuariu, dupa ce liberalul a fost condamnat pentru fapte de coruptie.

„Partidul National Liberal Maramures saluta toate deciziile care s-au luat in sedinta de vineri a BPN si considera ca modificarea legilor electorale trebuie sa fie prioritara pentru intreaga clasa politica din Romania.

PNL va demara o campanie nationala de informare a romanilor cu privire la abuzul Guvernului Romaniei de a nu organiza alegeri partiale, in termenul prevazut de lege. Si Maramuresul se afla pe lista judetelor unde trebuie sa se organizeze astfel de alegeri. La Sapanta, spre exemplu, continua sa fie o situatie speciala.

Din toamna asteptam un termen pentru organizarea alegerilor in localitate insa Guvernul Ponta nu a dispus, nici pana azi, un termen concret in acest sens. Nu este prima data cand noi, liberalii, atragem atentia asupra situatiei controversate din Sapanta. Comuna nu are primar de o buna perioada de vreme, nici viceprimar, si nu putini sunt acei oameni care se plang ca nu au cui sa se adreseze, ca nu se simt reprezentati in administratia publica locala si ca nimeni nu e capabil sa ia decizii pentru comunitatea lor. Cerem Guvernului Ponta sa aplice legea si sa organizeze alegeri acolo unde situatia o impune, sa nu asteptam alegerile din 2016”, declara co-presedintele PNL Maramures, Ovidiu Nemes.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2