Ovidiu Stefan, omul cheie in dosarul lui Cristian Anghel – Citeste declaratia care l-a bagat pe Anghel la puscarie

Una dintre cele mai importante declaratii date in dosarul de coruptie al lui Cristian Anghel, prin care primarul baimarean a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu in forma calificata, este aceea a lui Ovidiu Stefan, in prezent consilier local.

Viceprimarul de la acea data a declarat procurorilor DNA ca l-a instiintat pe Anghel de intentia Societatii Cuprom de a vinde blocul situat in Baia Mare, strada Horea, 46A, inainte de instrainarea sa catre AF Chira Liviu. Declaratia lui Ovidiu Stefan s-a aflat printre argumentele expuse in motivarea recursului inaintat de DNA impotriva solutiei Tribunalului Maramures, de achitare a lui Anghel. Sentinta data de magistratii clujeni se bazeaza, in mare masura, pe motivele expuse in cererea de recurs.

In declaratia sa, Ovidiu Stefan precizeaza urmatoarele: „In preajma Sarbatorilor de Paste ortodox din anul 2006, am aflat ca cel imobil este de vanzare, intrucat locatarii au venit in audienta la mine si mi-au spus ca proprietarul imobilului, SC Cuprom SA, l-a instrainat unei terte persoane. La cel moment nu il cunosteam pe Chira Liviu.

Intrucat locatarii erau agitati si speriati ca vor fi evacuati, l-am sunat pe directorul sucursalei Cuprom, Ioan Muresan, care mi-a spus ca imobilul este de vanzare, ca i s-a oferit 150 mii euro sau dolari si ca daca noi oferim mai mult, il vinde Primariei. In urma discutiilor avute cu Ioan Muresan, i-am comunicat inculpatului Anghel Cristian situatia imobilului si inclusiv pretul de 150 mii euro sau dolari. Inculpatul a spus ca va initia o hotarare de Consiliu Local pentru a se hotari daca trebuie sau nu cumparat imobilul”.

Cu toate ca a fost instiintat de Ovidiu Stefan vizavi de situatia imobilului si pretul propus de Cuprom, Cristian Anghel a preferat sa demareze procedurile de negociere cu un neproprietar, respectiv cu Liviu Chira, fara a verifica proprietatea imobilului.

Declaratia data de Ovidiu Stefan s-a dovedit a fi esentiala in condamnarea lui Cristian Anghel. Acesta a precizat in mod expres faptul ca Anghel a stiut de intentia Cuprom de a vinde blocul la pretul de 150 mii euro, inainte de negocierile cu Liviu Chira.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu