Pacient salvat printr-o interventie complexa, efectuata la Spitalul Judetean din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1

In cursul diminetii de sambata, 29 iunie, la Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare (S.J.U.B.M), in cadrul Laboratorului de Angiografie, Cateterism Cardiac si Cardiologie Interventionala (L.A.C.C.C.I.), o echipa medicala multidisciplinara (cardiologie, chirurgie vasculara si anestezie) a efectuat cu succes o complexa procedura EVAR.

Este vorba despre o reparare percutana endoluminala a unui anevrism aortic abdominal infrarenal de mari dimensiuni, cu iminenta majora de ruptura, la un pacient de 62 de ani, la care abordarea chirurgicala clasica prezenta un risc de complicatii si morbi-mortalitate majora.

„Pentru acest caz, coordonatorii explorarilor pregatitoare si ai echipei medicale au fost Dr. Dan Filip – medic primar cardiolog, doctor in medicina (S.J.U.B.M) si Conf. Dr. Gianmarco De Donato (Spitalul Universitar Siena-Italia).
Procedura a fost efectuata sub anestezie generala cu intubatie orotraheala si ventilatie mecanica asistata (Dr. Adriana Stoicovici). S-a utilizat abord arterial femural comun bilateral, descoperire chirurgicala (Dr. Alin Hinsa), dupa care proteza a fost implantata sub control fluoroscopic (Dr. Dan Filip, Conf. Dr. Gianmarco De Donato).
La final, dupa controlul angiografic, s-a efectuat sutura vasculara si trezirea pacientului.

Interventia a durat aproximativ o ora si 45 de minute si a decurs fara complicatii, pacientul fiind momentan asimptomatic si stabil hemodinamic.

Mentionam ca procedura a putut fi realizata datorita includerii Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare in Programul National de boli cardiovasculare – subprogramul de proceduri prin tehnici hibride pentru tratamentul anevrismelor de aorta abdominala, al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate”, transmit reprezentantii Spitalului Judetean.

Componenta echipei medicale a fost:

Proctor – Conf. Dr. Gianmarco de Donaro, Spitalul Universitar Siena-Italia
Anestezie – Terapie Intensiva

Dr. Adriana Stoicovici – medic primar ATI, As. med. Dana Moldovan
Chirurgie Vasculara

Dr. Alin Hinsa – medic primar chirurgie cardio-vasculara, As. med. Man Andrei
Cardiologie Interventionala

Dr. Dan Filip, medic primar cardiolog, doctor in medicina

Dr. Gabriela Kozma, medic primar cardiolog, medic sef L.A.C.C.C.I.

As. med. Viorel Pinte (as. coord.), As. med. Marius Rednic, As. med. Cristian Toma, As. med. Paul Pop, As. med. Ioan Pintea, As. med. Sergiu Roman, As. med. Viorel Man

Imagistica CT
Dr. Sabin – Dorel Nemes – Bota – medic primar radiologie si imagistica medicala

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole