Pacientii vor putea reclama lipsa medicamentelor la un call center. Vezi numarul

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Pacientii vor putea reclama lipsa medicamentelor la numarul 0727.341.434, printr-un program in sprijinul celor care nu le gasesc.

Lansata de Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune (APAA) impreuna cu Asociatia Bolnavilor de Cancer (ABC), aplicatia software denumita MedARP, care conecteaza in timp real partile implicate in circuitul medicamentelor pentru ca acestea sa ajunga in cel mai scurt timp posibil la bolnavi, va beneficia si de call center pentru pacienti la numarul 0727.341.434, unde pot reclama lipsa medicamentelor, cere informatii despre cum functioneaza aplicatia si alte aspecte, dar si de un call center pentru farmacii la numarul 0730.203.523, unde pot cere mai multe informatii despre cum functioneaza aplicatia sau despre cum se pot inscrie etc.

Presedintele APAA, Rozalia Lapadatu, a declarat marti, la o conferinta de presa, ca aplicatia este o noutate.

“Suntem in perioada de test, iar de saptamana viitoare aplicatia va fi total functionala. Si acum este total functionala, dar inca mai urmarim sa remediem daca apar erorile. In aplicatie la momentul acesta sunt inrolate peste 140 de farmacii din toata tara, majoritatea sunt farmacii independente si patru distribuitori. Sunt sigura ca in urmatoarea luna numarul acesta de farmacii se va dubla cel putin si la fel va creste si numarul de distribuitori (…) avem un singur producator (in sistemul aplicatiei n.r.) si suntem pe discutii finale cu alti trei”, a declarat Lapadatu.

Potrivit acesteia, un singur medicament pentru cancer este disponibil in aplicatie, dar a estimat ca de luna viitoare vor fi circa 4-5 pentru cancer si afectiuni imunologice.

Ea a subliniat ca softul este gratuit, ca aplicatia este deschisa si terapiilor din alte arii terapeutice. Ea a adaugat ca programul este deschis catre orice farmacie si distribuitor de medicamente autorizat legal.

Potrivit APAA si ABC, in ultimii ani, din ce in ce mai multi pacienti reclama faptul ca nu gasesc sau gasesc foarte greu medicamentele de care au nevoie pentru a-si mentine boala sub control.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1