Pactul cu Diavolul. Cum a scos-o Zetea pe Sorina Pintea din cartile pentru Primaria Baia Mare

Asa, cam o data la un an, un an si ceva, efectul mucegaiului asternut peste intelegerea ce il tine pe Gabriel Zetea in functia de presedinte al judetului isi face simtita prezenta. Tanarul din Viile Apei se vede dator sa stearga colbul si sa puna compromisul cu inculpatul Catalin Chereches la loc de cinste, intru marirea unei mezaliante menite a ne face viata mai buna. In aplauzele frenetice ale fanilor, cei doi creatori de iluzii apar din nou si din nou in fata publicului, punandu-si evlavios pe crestete pirostriile ce le leaga inoxidabila existenta.

Pentru a doua oara in… aproape trei ani, nunta de aur se reia. Mirii isi arata netarmurita afectiune, trecand peste momentele intunecate ale vietii lor. „Decat” acum cateva saptamani, Chereches il spurca pe Zetea, acuzandu-l ca plateste presa locala pentru a denigra activitatea Consiliului Local si a Primariei. Iata ca vorbele grele pot fi lasate deoparte, iar cei doi amorezi revin la sentimente mai calde. Nici nu e loc pentru altceva, intr-un oras de invingatori, cu oameni hotarati si statornici.

In realitate, lucrurile stau altfel. Zetea sacrifica tot pentru a ramane in functie. La fel ca pretutindeni, si in PSD sunt diverse tabere. Or Zetea nu poate conta pe sustinerea tuturor colegilor de partid. Are nevoie de altii pentru a-si asigura mandatul actual si a mai spera la inca unul. De aceea, nimic altceva nu conteaza. Nici macar Primaria Baia Mare, pentru care Sorina Pintea ar fi un candidat bun al PSD. Poate cel mai bun pe care social-democratii l-au avut vreodata. Dar e un candidat incomod chiar si pentru Catalin Chereches, ale carui procente sunt in continua scadere. De altfel, nici pe Zetea nu il coafeaza prezenta Sorinei Pintea in prima linie, ministrul Sanatatii avand o notorietate inzecit mai mare decat cea a baiatului din Viile Apei.

Asa ca in dragoste, detaliile nu mai conteaza. Zetea nu se atinge de Baia Mare, iar Chereches ii asigura voturile la judet. Sorina Pintea nu mai intra in calcul pentru primarie, iar mama se pregateste de alegeri. Chiar cu sustinerea PSD. Cu Viorica Chereches in functia de primar, Catalin Chereches va avea acelasi acces la borcanul cu miere, in timp ce si-ar negocia un loc pe lista PSD la parlamentarele de anul viitor. Iar o imunitate nu ar fi chiar de neglijat. Vin din urma dosare, alte procese, gluma se ingroasa.

Evident, in aceste momente, cand toti nuntasii sunt in culmea fericirii, nu ne ramane decat sa reflectam la cuvintele de mare pretuire rostite de Catalin Chereches, care, cu profunda si sincera emotie, ne-a asigurat ca viitorul urbei si al natiei apartine celor cinstiti si seriosi: „Nu vrem sa ne batem joc de tara asta si sa o lasam pe mana unor oameni care n-au reusit nici macar sa schimbe o clanta in viata lor. Pe mine ma onoreaza parteneriatul cu oamenii seriosi din Partidul Social Democrat”.

Pe noi ne onoreaza sa le fim contemporani. Doamne, ajuta! Sa fie primit!

Apropo, voi ati schimbat macar o clanta, in viata voastra?

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1