Padurile Maramuresului, distruse fara mila. 180.000 metri cubi lemn taiati ilegal intre 2012 si 2014

home camp2
home camp2
home camp2

conferinta de presa (8)Padurile Maramuresului se taie inca fara nicio problema si nimeni nu raspunde pentru aceste defrisari facute ilegal. S-a convins de acest lucru si ministrul Mediului, Cristiana Palmer, care a ajuns in zona Tarnita Balasinii din zona Viseu unde a vazut cum padurile s-au taiat fara mila si nimeni nu a raspuns nici acum pentru asta.

Dupa mai multe vizite la obiective din judetul Maramures, dupa intalniri cu subprefectul Alexandru Bondrea si cu reprezentanti ai Primariei Municipiului Baia Mare, ministrul mediului, apelor și padurilor, Cristiana Pasca-Palmer a sustinut vineri, 6 mai, o conferinta de presa. La evenimentul petrecut la Prefectura Maramures au mai luat parte Nicolae Barbieru, director general al Agentiei Nationale a Apelor Romane, Viorel Lascu, secretar de stat in Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Toma Florin Petcu, presedinte – secretar de stat, din partea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Bogdan Trif, comisar general al Garzii Nationale de Mediu, subprefectul Alexandru Bondrea.

Ministrul a precizat faptul ca scopul vizitei sale este legat de faptul ca, de cand a preluat acest mandat, si-a stabilit ca obiectiv ca cel putin o data pe luna sa efectueze vizite in teritoriu, pentru a se intalni cu reprezentantii institutiilor deconcentrate. Cristiana Pasca-Palmer nu s-a sfiit sa impartaseasca cateva impresii legate de zonele vizitate in judet.

Ea a caracterizat drept “revoltator” fenomenul taierilor ilegate de la Tarnita Balasanii, tinand sa precizeze ca aici nu vorbim de un caz singular, astfel de taieri existand peste tot in tara. Ca si date statistice, in perioada 2012-2014, in judetul nostru volumul taierilor ilegale a fost de circa 180.000 metri cubi. In ultimul timp, media controalelor in acest domeniu este de unul la doua zile. In ceea ce priveste apelurile la 112 pentru semnalarea unor transporturi ilegale de lemn, nivelul acestora este mai scazut in Maramures decat in alte judete.

” Din 2014 pana azi s-au inregistrat in judetul nostru doar 642 de apeluri. Domeniul conservarii padurilor este una dintre principalele prioritati in mandatul meu”, a declarat minitrul Palmer. In ceea ce priveste iazurile de decantare Colbu 1 si 2, Cristiana Pasca-Palmer le-a caracterizat drept un bun exemplu a ceea ce inseamna ecologizarea, insa lucrarile nu sunt finalizate si nu a fost facuta receptia finala.

Alte subiecte discutate in cadrul conferintei de presa au vizat fenomenul constructiei microhidrocentralelor de munte, despre care a spus ca este in descrestere.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

1 Comment

  1. popatanda

    Doar gargara nimic concret,consevam cioturile si fauna din paduri si apele de munte doar in scrierile lui Sadoveanu!sau indocumentare.O lege de interzicere pe 10-2()de ani a taierii paduripor si demolarea hidrocentralelor ilegale pe banii indivizilor de la mediu,apele romane si samsarii care le au facut !

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *