Pagubele inregistrate in Romania ca urmare a inundatiilor din ultimii 12 ani, evaluate la 4 miliarde de euro

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

inundatiiValoarea pagubelor inregistrate in Romania ca urmare a inundatiilor ce au avut loc in ultimii 12 ani se ridica la 4 miliarde de euro, echivalentul a 2,7% din Produsul Intern Brut anual, a declarat, marti, secretarul de stat in Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor Iulian Jugan, in cadrul unui simpozion dedicat Zilei Mondiale a Apei, informeaza AGERPRES.

“Din pacate, ne amintim de aceasta resursa de apa doar atunci cand inundatiile ameninta vietile si bunurile concetatenilor nostri sau in momente fericite, cum este evenimentul de astazi. Daca e sa ma refer la Romania, inundatiile din ultimul deceniu au avut un impact deosebit.

Potrivit unor evaluari, pagubele inregistrare de tara noastra ca efect al inundatiilor din ultimii 12 ani au avut o valoare de 4 miliarde de euro, reprezentand circa 2,7% din Produsul Intern Brut anual. Sunt cifre foarte seci, dar care arata consecintele extrem de costisitoare asupra bugetului statului roman.

Valoarea potentiala a pagubelor produse de inundatii ar fi fost cu mult mai mare daca Apele Romane nu ar fi avut o structura cu profesionisti desavarsiti, care au reusit sa gestioneze aceste riscuri”, a afirmat Jugan.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2