Pahontu: Din bugetul Romsilva putem incepe cadastrul pentru padurile statului

padure-copaciDirectorul general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, Ciprian Pahontu, sustine ca realizarea cadastrului este o problema importanta in asigurarea integritatii fondului forestier proprietate publica a statului, insa legislatia trebuie modificata pentru a putea finanta astfel de activitati din banii regiei, informeaza AGERPRES.

“O problema importanta in asigurarea integritatii fondului forestier proprietate publica a statului este reprezentata de cadastrul forestier. Conform legislatiei in vigoare, cadastrul de specialitate, practic, a disparut, el fiind integrat in ceea ce se numeste cadastrul general.

Masuratorile neintegrate in cadastrul general produc si la aceasta data numeroase litigii. In plus, fondul forestier este foarte fragmentat, in urma procesului de retrocedare. Practic, la ora actuala, in multe zone, nu se stie unde incepe si unde se termina proprietatea privata si unde cea a statului”, a sustinut, marti, Ciprian Pahontu in Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor.

Potrivit unui comunicat al RNP remis miercuri AGERPRES, seful Romsilva a prezentat deputatilor Strategia de management si viziunea de dezvoltare a RNP, pe care vrea sa le aplice pe perioada mandatului sau, iar una dintre situatiile speciale identificate in cadrul strategiei, cu impact major asupra functionarii Romsilva, se afla si lipsa cadastrului forestier si a delimitarilor intre proprietari.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1