Palatul ”intim” al ultimului tar al Rusiei va fi redeschis pentru public in 2020

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Palatul in care au trait ultimii reprezentanti ai dinastiei Romanov, in care familia tarului Nicolae al II-lea a locuit pana la Revolutia din 1917, a fost complet renovat si va fi deschis pentru public in 2020, au anuntat joi autoritatile ruse, citate de AFP, informeaza AGERPRES.

Construit la sfarsitul secolului al XVIII-lea, Palatul Alexander, situat in apropiere de Sankt Petersburg, a fost utilizat ca resedinta principala de ultimul tar al Rusiei timp de 12 ani, de la Revolutia din 1905 si pana la Revolutia din 1917, care a pus capat, in urma unui masacru sangeros, dinastiei Romanov.

Cladirea a intrat in renovare incepand din 2012 si a fost complet inchisa pentru public in 2015. Palatul se afla in Puskin, in perimetrul fostei resedinte imperiale Tarskoe Selo, unde se afla si alte edificii si parcuri, vizitate de un numar mare de turisti.

“Palatul Alexander era unic. Era destinat pentru viata intima a familiei imperiale, care traia destul de izolata”, a explicat Olga Taratyanova, directoarea Muzeului Tarskoe Selo, cu ocazia prezentarii operatiunilor de renovare a palatului.

Din acea cladire, construita in stil neo-clasic, vor fi deschise pentru turisti opt sali, inclusiv un salon, un cabinet si camera de dormit a tarului Nicolae al II-lea si a sotiei sale, imparateasa Alexandra Fedorovna.

Lucrarile de renovare au vizat in principal podelele, tapiseriile si tavanele. Ele au permis, de asemenea, descoperirea unei camere de toaleta decorata in stil maur, in care, potrivit fotografiilor din epoca, Nicolae al II-lea isi petrecea mult timp.

Acea camera, ce include si o mica piscina, a fost divizata in doua spatii si ascunsa apoi in perioada sovietica.

Spre deosebire de alte palate din imprejurimile orasului Sankt Petersburg, Palatul Alexander nu a fost distrus de nazisti in momentul invadarii fostei URSS. Cladirea a gazduit pentru o vreme sediul local al Gestapo-ului german si o inchisoare.

Potrivit expertilor, interioarele palatului au fost avariate si partial distruse dupa Al Doilea Razboi Mondial, cand fosta rezidenta imperiala a fost transformata intr-un institut militar sovietic.

“In epoca URSS, s-a facut absolut orice pentru a distruge amintirea familiei imperiale”, a subliniat Nikita Yavein, arhitectul care a coordonat restaurarea palatului.

Edificiul a fost inclus in Complexul Muzeal Tarskoe Selo abia in 2009.

Dupa ce a abdicat in 1917, tarul Nicolae al II-lea a fost plasat in arest la domiciliu, in Palatul Alexander, alaturi de sotia lui si de cei cinci copii ai lor.

Toti cei sapte membri ai familiei imperiale ruse au fost trimisi apoi in Tobolsk, in Siberia, si in cele din urma la Ekaterinburg, in regiunea Ural, unde au fost executati de bolsevici pe 17 iulie 1918.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2