Pamplona: Cinci persoane au ajuns la spital in cea de-a saptea zi a curselor cu tauri

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cinci persoane au fost spitalizate, sambata, in urma ranilor suferite in cea de-a saptea zi a curselor cu tauri din cadrul festivalului anual San Fermin din orasul spaniol Pamplona, a anuntat Crucea Rosie citata de Reuters, titreaza Agerpres.

In fiecare dimineata, in perioada 7-14 iulie, mii de persoane, multe dintre ele purtand camasi albe si esarfe rosii, se aliniaza de la ora 8:00 pe strazile inguste ale orasului medieval pentru a lua parte la traditionala cursa cu tauri. La curse participa sase tauri de lupta (bravos), incadrati de alti sase tauri insotitori (mansos), care se napustesc liberi pe strazile orasului. Parcursul de 875 de metri se incheie in arena unde cei sase tauri bravos sunt ulterior ucisi in coride.

Potrivit Crucii Rosii, niciunul dintre alergatorii raniti sambata nu a fost impuns de tauri. Doi au fost raniti dupa ce au cazut, doi au suferit contuzii la nivelul capului, iar al cincilea s-a ranit in zona pieptului. Cel putin 16 participanti si-ai pierdut viata din 1911, dintre care ultimul in 2009.

In 2018, 42 de alergatori au fost raniti, dintre care doi impunsi de coarnele taurilor.

Foto: Al Bawaba

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *