Pana: Incercam sa oferim plati directe din fonduri europene pentru padurile din ariile protejate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul delegat pentru Ape si Paduri, Doina Pana, a declarat vineri, la Bistrita, in cadrul unei dezbateri pe teme de mediu, ca primariile care detin paduri in ariile protejate ar putea beneficia de sume din fonduri europene pe exercitiul bugetar 2014-2020, transmite Agerpers.

Precizarea a venit ca urmare a interventiei avute de primarul comunei Rodna din judetul Bistrita-Nasaud, Alexandru Nascan, comuna care are peste 1.200 hectare in Parcul National Muntii Rodnei.

“Este o problema care vreau sa stiti ca ma preocupa in mod deosebit, este o problema nedreapta. (…) E nedrept fata de proprietarii care au aceste paduri in arii protejate. Va dau o veste partial buna. Conform dreptului romanesc, dumneavoastra aveati dreptul la compensatii, intre 80 si 200 de euro pe hectar, in functie de tipul de padure s.a.m.d.

Conform dreptului comunitar, unitatile teritorial-administrative nu se incadreaza in acest drept. Dreptul comunitar, stiti foarte bine, ca bate dreptul national. La ora actuala, impreuna cu Asociatia Proprietarilor de Paduri, cu domnul ministru Constantin am judecat impreuna ca, asa cum vin plati directe prin APIA, sa existe o cota care sa insemne plati directe pentru padurile protejate, pentru exercitiul bugetar 2014-2020”, a spus Doina Pana.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. taranist,de Maramures

    Padurile si pasunile nu trebuia sa fie retrocedate unitatilor teritorial administrative si cetatenilor din comune si orase.Primari au fost lacomi si acum nu le mai convine.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1