Pana la sfarsitul anului, pe strazile din Baia Mare vor circula noi autobuze

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Societatea de transport in comun Urbis se afla in perioada de evaluare a ofertelor pentru achizitionarea celor 30 de autobuze si 8 troleibuze, dupa ce Consiliul Local Baia Mare a aprobat caietul de sarcini la sfarsitul lunii ianuarie. Directorul societatii, Daniel Puiu, spune ca pana acum exista doi ofertanti, firma Solaris si Evo Bus in parteneriat cu UniCredit.

Conform unui contract cadru pe trei ani, in prima faza vor fi achizitionate pana la 20 de autobuze si pana la 8 troleibuze. Daniel Puiu mai afirma faptul ca primele autobuze vor fi puse in functiune pana la sfarsitul anului in cazul in care totul decurge normal.

„Suntem in perioada de evaluare a ofertelor, am deschis oferta pe 8 iunie. Documentatiile sunt voluminoase si avem multe intrebari de pus la ofertanti, e mult de lucru. Sunt doi ofertanti, firma Solaris si Evo Bus UniCredit, sunt niste asociatii. In prima faza dorim sa achizitionam 20, asa cum scrie in documentele de licitatie, vom face un acord cadru care se va intinde pe trei ani, iar la lotul 2, pentru troleibuze, un acord cadru pe trei ani cu cantitate minima patru troleibuze si cantitate maxima opt. Este un acord cadru care nu presupune o achizitie imediata, se semneaza acordul si apoi se fac contracte subsecvente.

Troleibuzele urmeaza sa le luam numai dupa punerea in functiune a extensiei liniei de troleibuz care se face in Cartierul Vasile Alecsandri. Daca totul merge bine, pana la sfarsitul anului vor fi autobuze noi, nu pot sa garantez treaba asta si nu pot sa o dau ca certa, depinde de cum va inainta procedura si daca toate lucrurile vor decurge corespunzator”, a spus Daniel Puiu.

Suma alocata de municipalitate pentru cele 30 de autobuze si 8 troleibuze se ridica la 11.240.000 euro, achizitia urmand a se face in sistem leasing financiar, derulat pe o perioada de cinci ani, cu avans 0%.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole