Panama Papers: Noua Zeelanda, un paradis fiscal pentru bogati

PNL

bani-euroNoua Zeelanda se afla in centrul unui hatis de companii si trusturi offshore care sunt folosite bogati din America Latina pentru a-si directiona fonduri in intreaga lume, potrivit unor relatari din media de luni, bazate scurgerile de informatii “Panama Papers”, potrivit Reuters, informeaza AGERPRES.

Media locale au analizat peste 61.000 de documente referitoare la Noua Zeelanda si care fac parte din masiva scurgere de date ale firmei de avocatura Mossack Fonseca, cu sediul in Panama. Documentele au pus in lumina modul in care oameni bogati din intreaga lume profita de pe urma regimurilor de taxe offshore.

Mossack Fonseca si-a sporit atractivitatea folosind Noua Zeelanda ca una dintre noile sale jurisdictii in 2013 si promovand activ acest stat din regiunea de sud a Pacificului ca un loc bun pentru afaceri datorita statutului fiscal, a nivelului ridicat de confidentialitate si de securitate juridica, conform unei anchete comune a Radio New Zealand, a televiziunii TVNZ si jurnalistului de investigatii Nicky Hager.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1