Papa cere pace si prosperitate in Africa, inaintea vizitei sale pe acest continent

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

papa_franciscPapa Francisc a cerut duminica „sa fie stabilizata pacea si prosperitatea” in Africa, inaintea turneului sau pe acest continent pe care il va realiza in perioada 25 – 30 noiembrie in Kenya, Uganda si Republica Centrafricana, relateaza AFP.

„Miercurea viitoare incepe calatoria mea in Africa, voi vizita Kenya, Uganda si Republica Centrafricana. Va cer tuturor sa va rugati pentru aceasta calatorie, astfel incat sa fie, pentru toti fratii mei si pentru mine, o dovada de apropiere si de iubire”, a spus papa dupa slujba de Angelus oficiata in Piata Sf. Petru de la Vatican.

„Sa ne rugam la Sfanta Fecioara pentru ca pe acest pamant sa se stabilizeze pacea si prosperitatea”, a subliniat papa de la fereastra Palatului apostolic.

Este prima vizita a papei Francisc pe continentul african, unde se va intalni cu saraci, tineri, crestini, dar si cu musulmani.

Este vorba de o vizita care a ridicat cele mai mari probleme de securitate, avand in vedere ca cele trei tari pe care le va vizita papa au fost tinta unor atacuri violente, mai ales Republica Centrafricana, care se afla intr-un proces de tranzitie pentru a pune capat crizei cu care se confrunta din martie 2013.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2